Termálvizes vezeték robbant az ákosi strandon, hárman megsérültek – katonai géppel vitték el őket
Utoljára módositva: 2014-09-02 10:11:55

Tegnap késő délután, 18 óra 15 perckor az ákosi strand kádfürdőjében felrobbant az egyik termálvizes cső. A felcsapó forró víz és gőz súlyos sérüléseket okozott a helyiségben tartózkodó házaspárnak és hatéves gyermeküknek, akik testük 70 – 80 %-án szenvedtek égési sérüléseket. A sérülteket előbb a Szatmár Megyei Kórházba szállították, ahol dr. Heinrich Ottó sürgősségi orvos elmondta: égési és nem forrázási sérülésekről van szó, amelyek bár nem mélyek, de nagyon súlyosak, hiszen nagy kiterjedésűek, mindhárom személy testfelületének 70 – 80 %-át borítják. A sérülések elsődleges ellátása után az áldozatokat az égési sérülések kezelésére szakosodott bukaresti Grigore Alexandrescu kórházba szállították késő éjszaka, a hadügyminisztérium segítségével, ugyanis a SMURD mentőhelikopterrel csak egyetlen beteg szállítása lehetséges. Végül 23 óra 40 perckor Mircea Duşa hadügyminiszter külön engedélyével egy C-27J Spartan katonai repülő érkezett Szatmárra, amely mindhárom sérültet – orvosi felügyelet mellett – egyszerre vitte Bukarestbe.

Elsődleges információk szerint a robbanást az okozta, hogy a családfő rágyújtott a helyiségben – ezt a fürdő szabályzata szigorúan tiltja, mert a fürdőkádas helyiségekben magas a gyógyvíz és  levegő kéntartalma.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:05
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 20.
Ha kikérik a véleményét valamiben, alaposan fontolja meg a válaszát, mert szavának sokkal nagyobb súlya lesz az illető számára, mint azt gondolná!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...