Termálvizes vezeték robbant az ákosi strandon, hárman megsérültek – katonai géppel vitték el őket
Utoljára módositva: 2014-09-02 10:11:55

Tegnap késő délután, 18 óra 15 perckor az ákosi strand kádfürdőjében felrobbant az egyik termálvizes cső. A felcsapó forró víz és gőz súlyos sérüléseket okozott a helyiségben tartózkodó házaspárnak és hatéves gyermeküknek, akik testük 70 – 80 %-án szenvedtek égési sérüléseket. A sérülteket előbb a Szatmár Megyei Kórházba szállították, ahol dr. Heinrich Ottó sürgősségi orvos elmondta: égési és nem forrázási sérülésekről van szó, amelyek bár nem mélyek, de nagyon súlyosak, hiszen nagy kiterjedésűek, mindhárom személy testfelületének 70 – 80 %-át borítják. A sérülések elsődleges ellátása után az áldozatokat az égési sérülések kezelésére szakosodott bukaresti Grigore Alexandrescu kórházba szállították késő éjszaka, a hadügyminisztérium segítségével, ugyanis a SMURD mentőhelikopterrel csak egyetlen beteg szállítása lehetséges. Végül 23 óra 40 perckor Mircea Duşa hadügyminiszter külön engedélyével egy C-27J Spartan katonai repülő érkezett Szatmárra, amely mindhárom sérültet – orvosi felügyelet mellett – egyszerre vitte Bukarestbe.

Elsődleges információk szerint a robbanást az okozta, hogy a családfő rágyújtott a helyiségben – ezt a fürdő szabályzata szigorúan tiltja, mert a fürdőkádas helyiségekben magas a gyógyvíz és  levegő kéntartalma.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 22.
Ma különös gonddal tegyen eleget munkahelyi kötelezettségeinek és csak este pihenjen! Akkor azonban átadhatja magát a szerelemnek.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...