Termálvizes vezeték robbant az ákosi strandon, hárman megsérültek – katonai géppel vitték el őket
Utoljára módositva: 2014-09-02 10:11:55

Tegnap késő délután, 18 óra 15 perckor az ákosi strand kádfürdőjében felrobbant az egyik termálvizes cső. A felcsapó forró víz és gőz súlyos sérüléseket okozott a helyiségben tartózkodó házaspárnak és hatéves gyermeküknek, akik testük 70 – 80 %-án szenvedtek égési sérüléseket. A sérülteket előbb a Szatmár Megyei Kórházba szállították, ahol dr. Heinrich Ottó sürgősségi orvos elmondta: égési és nem forrázási sérülésekről van szó, amelyek bár nem mélyek, de nagyon súlyosak, hiszen nagy kiterjedésűek, mindhárom személy testfelületének 70 – 80 %-át borítják. A sérülések elsődleges ellátása után az áldozatokat az égési sérülések kezelésére szakosodott bukaresti Grigore Alexandrescu kórházba szállították késő éjszaka, a hadügyminisztérium segítségével, ugyanis a SMURD mentőhelikopterrel csak egyetlen beteg szállítása lehetséges. Végül 23 óra 40 perckor Mircea Duşa hadügyminiszter külön engedélyével egy C-27J Spartan katonai repülő érkezett Szatmárra, amely mindhárom sérültet – orvosi felügyelet mellett – egyszerre vitte Bukarestbe.

Elsődleges információk szerint a robbanást az okozta, hogy a családfő rágyújtott a helyiségben – ezt a fürdő szabályzata szigorúan tiltja, mert a fürdőkádas helyiségekben magas a gyógyvíz és  levegő kéntartalma.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 20.
Végre olyan dologgal foglalkozhat, amiért meg is fizetik. Ha kevésnek érzi bevételeit, gondolja át, miért lennének hajlandóak többet fizetni az emberek!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...