Tervezet: A per idejére felfüggesztenék az ANAF bírságait
Utoljára módositva: 2019-06-21 16:18:04

Azok a vállalatok, amelyek igazságtalannak érzik az állami ellenőrző szervek, beleértve az Országos Adóhatóság (ANAF) által kiállított büntető-jegyzőkönyveket, megtámadhatják azokat a bíróságon, és ezeket felfüggesztik mindaddig, amíg nem születik jogerős döntés – többek között ezt írja elő a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) három képviselője által benyújtott jogszabálytervezet.

A kezdeményezők, Ştefan-Alexandru Băişanu, Adrian Mocanu és Daniel Olteanu azt mondják: a törvény a vállalkozókat védené az állami intézmények visszaéléseivel szemben.

‘Ez lényegében annak az elvnek az alkalmazása, hogy minden személynek joga van az ellene hozott döntés megfellebbezésére nem csak az azt kibocsátó intézménynél, hanem a bíróságon is, és addig, amíg egy ilyen semleges intézmény el nem dönti, hogy melyik félnek van igaza, addig az állami intézmény által egyoldalúan kiállított jegyzőkönyv érvényét felfüggesztik, hogy az ne érintse hátrányosan a cég tevékenységét’ – áll a tervezet indoklásában.

Véleményük szerint erre azért lenne szükség, mert jelenleg annál az intézménynél lehet fellebbezni, amely az esetleges jogsértést megállapította, ám e reklamációk 99%-át elutasítják.

Igaz ugyan, hogy ezt követően fellebbezhet a bíróságon az érintett vállalat, ám a bírságot, amely akár csődbe viheti a céget, előbb ki kell fizetnie.

“Ez nem semmisíti meg az ellenőrzési jegyzőkönyvet, hanem lehetővé teszi a jogszabályok tisztességes és pártatlan értelmezését semleges és illetékes intézmények, vagyis a bíróságok által” – mondják a kezdeményezők.

A tervezet képviselőház bocsátotta közvitára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:45
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...