Testvérmegyei szerződés
Utoljára módositva: 2014-02-18 10:32:29

Szatmár és a németországi Ostalb megye elöljárói testvérmegyei szerződés megkötéséről egyeztetnek.

 

A Szatmár Megyei Tanács vezetősége németországi elöljárókkal tárgyalt

A Szatmár Megyei Tanács elnöke, Adrian Ştef és alelnöke, Mircea Govor munkalátogatáson vesz részt Németországban, Ostalb megyében, ahol találkoztak a megye prefektusával, Klaus Pavellel és a két megye közötti testvérmegyei kapcsolat kiépítéséről egyeztettek. A találkozó létrejöttében jelentős szerepe volt Szepessy Józsefnek. A szatmári delegáció kellemes fogadtatásban részesült, és konkrét dolgokról tárgyaltak a testvérmegyei szerződés megkötéséről Szatmár és Ostalb megye között, hogy együttműködhessenek a kultúra, turizmus, gazdaság, egészségügy, sport és szociális területeken. A két adminisztratív egység megkezdi a hivatalos eljárást a testvérkapcsolat kiépítéséhez. Ennek alapján Szatmár megye részt vesz május elején a legnagyobb kertészeti és növénykiállításon Schwabisch Gmund városában, míg a Szatmár Megyei Tanács képviselői meghívták Ostalb megye képviselőit a június 24-én megszervezésre kerülő Megyenapokra. Szombaton Ştef és Govor találkozott Andreas Stock kulturális, tanügyi és sportminiszterrel, akit igyekeztek rábeszélni egy Szatmár megyei látogatásra, hogy megismerhesse a térségünk sváb hagyományait. Ostalb megye megközelítőleg Szatmár megyével azonos nagyságú, 340 ezer lakosa van és Baden-Württemberg régió legfejlettebb térsége.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...