Testvérmegyei szerződés
Utoljára módositva: 2014-02-18 10:32:29

Szatmár és a németországi Ostalb megye elöljárói testvérmegyei szerződés megkötéséről egyeztetnek.

 

A Szatmár Megyei Tanács vezetősége németországi elöljárókkal tárgyalt

A Szatmár Megyei Tanács elnöke, Adrian Ştef és alelnöke, Mircea Govor munkalátogatáson vesz részt Németországban, Ostalb megyében, ahol találkoztak a megye prefektusával, Klaus Pavellel és a két megye közötti testvérmegyei kapcsolat kiépítéséről egyeztettek. A találkozó létrejöttében jelentős szerepe volt Szepessy Józsefnek. A szatmári delegáció kellemes fogadtatásban részesült, és konkrét dolgokról tárgyaltak a testvérmegyei szerződés megkötéséről Szatmár és Ostalb megye között, hogy együttműködhessenek a kultúra, turizmus, gazdaság, egészségügy, sport és szociális területeken. A két adminisztratív egység megkezdi a hivatalos eljárást a testvérkapcsolat kiépítéséhez. Ennek alapján Szatmár megye részt vesz május elején a legnagyobb kertészeti és növénykiállításon Schwabisch Gmund városában, míg a Szatmár Megyei Tanács képviselői meghívták Ostalb megye képviselőit a június 24-én megszervezésre kerülő Megyenapokra. Szombaton Ştef és Govor találkozott Andreas Stock kulturális, tanügyi és sportminiszterrel, akit igyekeztek rábeszélni egy Szatmár megyei látogatásra, hogy megismerhesse a térségünk sváb hagyományait. Ostalb megye megközelítőleg Szatmár megyével azonos nagyságú, 340 ezer lakosa van és Baden-Württemberg régió legfejlettebb térsége.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...