Tesztelik a RO-ALERT rendszert
Utoljára módositva: 2019-07-13 13:39:20

A következő időszakban ismét tesztelik majd a lakosságot vészhelyzetek esetén figyelmeztető, egységes RO-ALERT riasztórendszert.

A következő időszakban ismét a szokásostól eltérő módon csipognak majd fel a mobiltelefonok, s jelenik meg kijelzőjükön a vészhelyzetre figyelmeztető, SMS-től eltérő értesítés — a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU), az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) és a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) ugyanis újabb RO-ALERT-tesztelést fog végezni.

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség arra kéri a lakosságot, hogy amennyiben még nem tették meg, végezzék el telefonjukon a szükséges beállításokat, hogy kapják meg a figyelmeztető üzeneteket, és értsék meg, hogyan működik a rendszer (ezt a https://ro-alert.ro/ honlapra kattintva tehetik meg); a tesztüzenet szövegét olvasva pedig (melynek elején szintén hangsúlyozzák, hogy csak próbariasztás) ne essenek pánikba, hiszen nem valós vészhelyzetről van szó. Számítsanak arra, hogy a rendszer/telefon által kibocsátott hang nem szűnik meg addig, amíg az illető el nem olvassa az üzenetet, és a telefon abban az esetben is hanggal jelzi a riasztás érkezését, amikor néma üzemmódban van.

Egyébként működésbe helyezése, azaz tavaly szeptember óta több mint 400 riasztást adtak ki a RO-ALERT-en keresztül, legtöbbször veszélyes meteorológiai jelenségek és árvizek okán, de volt, ahol tűzesetek miatti sűrű füstre vagy vadállatok (medvék, méhrajok) lakott területhez közeli jelenlétére figyelmeztették a lakosságot.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...