Tevékenységeiket népszerűsítették
Utoljára módositva: 2019-06-05 19:46:56

Szatmár megye gyógyászati, szociális és karitatív szervezeteinek biztosított bemutatkozási lehetőséget, a Veled vagyunk! rendezvényen a tevékenységeiket népszerűsíthették.

Nagyon sok speciális igénnyel rendelkező gyermek születik és él szerte a világon, Szatmár megyében is számottevő azoknak a gyermekeknek a száma, akik segítségre szorulnak. Annak érdekében, hogy szüleik tisztában legyenek azzal, hogy a különböző felmerülő problémák orvoslásában honnan számíthatnak segítségre, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Szatmár Megyei Oktatásfelügyeleti Forrásközpont a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal finanszírozásával tegnap egy tájékoztató nyílt napot tartott az érdeklődők számára.

Pataki Csaba megyei tanácselnök szerkesztőségünknek elmondta, hogy nagyon fontos, hogy minden szülő ismerje azokat a lehetőségeket, amelyek megyénkben e téren léteznek, éppen ezért támadt az ötlet, hogy a tanfelügyelőséggel közösen létrejöjjön egy ilyen rendezvény, ahová szülő és gyermek ellátogatva információt szerezhet arról, hogy melyik gyógyászati vagy szociális szervezet segítségével lehet orvosolni a felmerülő problémákat. Mivel ez egy remek bemutatkozási lehetőség a szervezetek számára is, a Veled vagyunk! rendezvény bekerült az éves kalendáriumba, így a jövőben újra és újra megismétlődik majd a rendezvény.

Călin Durla főtanfelügyelő is rámutatott arra, mennyire fontos, hogy a civilek tudjanak róla, milyen szervezetek működnek a környezetükben, és betekintést nyerjenek a különböző szervezetek és egyesületek tevékenységébe. „Szerettük volna egyetlen helyen bemutatni ezeket a lehetőségeket, így az érdeklődők gyakorlatilag minden információt megkapnak, amire csak szükségük van e tekintetben. Fontosnak tartjuk, hogy azok, akik különböző problémákkal küzdve nevelik gyermekeiket, tisztában legyenek azzal, kikhez is forduljanak, honnan jöhet a megfelelő segítség. Véleményem szerint az esélyegyenlőség egy utópisztikus fogalom, de mégis törekednünk kell arra, hogy valamilyen szinten mégis ez irányba haladjon társadalmunk. Sajnos sok gyermek már a születésétől fogva problémákkal küszködik, ezért segítségre van szükségük, és sok esetben az itt megjelent szervezetek segíteni is tudnak” — fogalmazott Durla.

A helyszínen összesen 20 különböző gyógyászati-terápiás, szociális, oktatásért felelős karitatív szervezet és egyesület volt jelen, mindannyian egy-egy standdal készülve várták az érdeklődőket. Bámészkodók pedig voltak bőven, több iskolából egész osztályok jöttek el és látogatták meg a rendezvényt, ugyanakkor a járókelők közül is többen megálltak a standoknál, hogy információt szerezzenek.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...