Ţicle, Bartincki és Tisza a legjobbak
Utoljára módositva: 2014-01-28 18:57:14

Kedd délután, a nagykárolyi Károlyi-kastély lovagtermében került sor azon helyi sportolóknak a díjazására, akik 2013-ban, a különböző versenyeken elért eredményeikkel öregbítették a város hírnevét.

A sportélet és a közélet egymáshoz történő közelítése is fontos szempont volt a Nagykárolyi Sportgála megszervezésében, nyilatkozta Bogdan Georgescu a nagykárolyi Kulturális–, Sport– és Turisztikai Igazgatóság vezetője, a rendezvény megszervezésével kapcsolatban. Egy másik fontos oka a kezdeményezés meghonosításának, hogy szeretnék, ha a nagykárolyi önkormányzat képviselői, illetve a helybeliek is jobban megismernék, kik azok a sportolók, akik 12 különböző sportágban öregbítik a város hírnevét. Fontos elismerés ez a fiatalok számára is, hisz láthatják, hogy szülővárosukban is értékelik azt a munkát és erőfeszítést, amit egész évben, a várt eredmény érdekében befektetnek. Hagyományteremtő kezdeményezés ez, tette hozzá az intézményvezető, melyet második alkalommal szervez a helyi önkormányzat, együttműködésben az igazgatósággal.

Marius Ţicle

A kedd délutáni rendezvényre a Nagykárolyban működő sportegyesületek választották ki azokat a versenyzőket, akik az országos pontozási tabellákon, a különböző kategóriákban megfelelő pontszámot értek el. A sportolókon kívül, az edzőként már nem tevékenykedő felkészítőket is jutalmazták, a tisztelet egyfajta jeleként, hiszen nélkülük a nagykárolyi sportélet sok tudással és tapasztalattal lenne szegényebb.

Tizenkét különböző sportágban jutalmazták a fiatalokat egy–egy oklevéllel: atlétika, karate, asztalitenisz, labdarúgás, repülőmodellezés, karting, ökölvívás, kung–fu, sporthorgászat, mountain bike, airsoft és sportíjászat, illetve biliárd. Ugyanakkor olyan cégek és magánszemélyek is díjazva lettek, amelyek anyagi támogatása révén ezeket az eredményeket nem lehetett volna elérni, nyilatkozta Georgescu. Ebben a kategóriában 60-an vettek át oklevelet. Továbbá 23 egykori tanár és edző is kitüntetésben részesült. Ők oklevelet és emlékplakettet vehettek át.

Bartincki Attila

Természetesen nem maradhattak el a legjobbak kiemelése. Olimpiai sportágakban a gerelyhajító Marius Ţicle (Nagykárolyi Elméleti Líceum SK) érdemelte ki a 2013 legjobbjának járó elismerést, míg a nem olimpiai sportágaknál a Karate Do B.F.K.S. SE karatékája, Bartincki Attila lett a legjobb. Utóbbi harmadik éve zárt a kategóriája első helyén a megyei rang sorban is. Az Év Sportembere díjat idén a Kovács „Tisza” István FIFA–kitűzővel rendelkező labdarúgó–játékvezető érdemelte ki. Ő a 2013-as országos focigálán a legjobb hazai sporinak lett megválasztva. A három kiemelt kategória kitüntetettjei emlékplakettet és 500 lejes pénzdíjat vehettek át.

A helyi tanács egyenként 700 lejes pénzjutalommal támogatta 10 helyi sportklub éves működését. Az összeget a klub felszerelésének költségeire fordíthatják.

Kovács „Tisza” István

A kitüntetéseket, az okleveleket és egyéb díjakat a Szatmár Megyei Tanács sportbizottságának képviselője, Pintér József, Nagykároly polgármestere, Kovács Jenő, Nagykároly helyi tanácsának sportbizottságának vezetője, Brém Árpád és Kovács „Tisza” adták át. A díjazást követően kisebb állófogadás keretében kötetlen beszélgetésre került sor.

A Nagykárolyi Sportgála díjazott sportolói

Atlétika (Nagykárolyi Elméleti Líceum SK)

Marius Gerhard Ţicle, Vlad Alexandru Turcu, Bihari Stefánia Dorottya, Denis Cristian Ţicle, Cătalin Marian Scremenţ Baciu, Zsoldos Patrik, Teodora Racolţa. Natalia Maria Tegzeş, Cătălin Nicuşor Mărneanu, Cristina Maria Mărneanu, Paula Musta, Claudia Maria Rusu, Cristian Nicolae Bălaj. Edzők: Ioan Mărneanu, Florin Radu Turcu.

Karate (Karate Do B.F.K.S. SE)

Bartincki Attila, Medvei Edvin, Knecht Patrick, Bács Máté, Knekht Vivien, Şerban Mateş, Amalia Abriham, Engber Ingrid, Eric Chelmu, Kevin Cavaşi. Edzők: dr. Fazekas György Zoltán, Gheorghe Dărăban, Bács Csaba, Aurel Pătru, Bartincki Lajos, Fülöp Gábor.

Asztalitenisz (Tapo Diákklub)

Sek Kristóf, Alin Măran, Robert Balaj, Dari Helga, Keresztesi Kitty, Marcel Mudure, Szilágyi Pál, Papp Dávid, Szabó Bence, Anca Grad, Nagy Péter. Edző: Mircea Podoba.

Labdarúgás, utánpótlás

Orosz Engelbert (Nagykárolyi FCM Victoria 2008), Raul Borlan (FCM Victoria 2008–Iskolai Sportklub), Hevele Márk (Kinder FC–ISK), Gál Günther (Kinder FC–ISK, FCM Victoria 2008), Szabó Steven (Kinder FC, FCM Victoria 2008), Nyéki Kevin (Kinder FC–ISK, FCM Victoria 2008), Veszprémi Martin (Kinder FC, FCM Victoria 2008), Preg Ádám, Raul Rusu, Stefan Funkenhauzer, Heinrich Beniamin (mind Kinder FC). Edzők: Téger István, Bagosi Sándor, Tabi Zsolt, Răzvan Nintaş, Lucian Dascăl, Gindele Gergely, Csenteri József, Botos Zsolt.

Repülőmodellezés (Diákklub)

Gabriel Petrişor, Matei Hendea, Alex Reitler, Horvay Balázs, Donca Tomi, Bertok Csaba. Edző: Gheorghe Mastan.

Karting (Kart Racing SE)

Varga Tamás, Schmidt Helmut, Negru Norbert, Selymesi Dávid, Cristian Egli, Keller Márk, Szabó Steven, Papp Ádam, Emerich Gindele, Pászti Csongor. Csapatfőnök: Dobai Csaba. Edző: Mille János.

Ökölvívás (Sab Gomez SK)

Mikola Csaba, Vinkler Alexandra, Schuller Krisztina, Lukács Sándor, Kraiczar Tóbiás. Edző: Gheorghe Sabău.

Kung–fu (Shaolin SK)

Mile László, Ariel Pişcorean, Sonia Mihnea, Weisz Erik, Andrei Paul Rus, Keszler Erik. Edzők: Cristian Variu, Alin Variu, Király Tamás.

Sporthorgászat

Micula Péter, Pongrácz Norbert.

Mountain bike

Horvay Balázs.

Airsoft és sportíjászat

Dragoş Georgescu, Sorin Matei.

Biliárd

Ginál Lóránt, Gergely Ferenc, Oláh Gábor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 19.
Most tisztázhatja azokat a problémákat barátaival vagy ismerőseivel, amelyek érzése szerint a mostani félreértéseket generálták.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...