Tiltakozás a fővadász-választás ellen
Utoljára módositva: 2014-01-29 12:31:26

Mintegy százan tiltakoztak szerda délelőtt az AJVPS szatmári székháza előtt amiatt, hogy olyanokat is engednek pályázni az igazgatói székre, akik nem tagjai az egyesületnek.

 

Nem bojkottálni akarták a fővadász-vizsgát, csak jelezték: nem értenek egyet a pályázók között lévő két személy jelenlétével

Sajátjaik közül szeretnének egyesület-vezetőt maguknak a Szatmár megyei vadászok, nem értenek egyet azzal, hogy nem egyesületi tagokat nevezzenek ki igazgatónak, ezért szerda reggel tiltakozásképpen az egyesület szatmárnémeti székháza elé gyűltek mintegy százan. Szerda délelőtt tíz órától zajlott ugyanis a Szatmár megyei Vadász- és Sporthorgász Egyesület (AJVPS) székházában az a vizsga, ami meghatározó lesz abban, az elkövetkező időszakban ki ül bele Gheorghe Ghiran jelenlegi AJVPS-igazgató megüresedő székébe.

 Öt év aktív jelenlét kellene

Az írásbeli és szóbeli vizsgán négyen jelentek meg, a székház előtt gyülekezők szószólója szerint Sidoniu Salajean és Daniel Dragos vizsgára való fogadásával nem értenek egyet. A tiltakozók úgy tudják, az egyesület alapszabályzatában az áll, a vezetőtanácsnak, amelyben helyet kap a megválasztás előtt álló igazgató is, csak az lehet tagja, akinek legkevesebb öt éve van egyesületi tagságija, a fentnevezett két személynek pedig – tudomásuk szerint – ilyen nincs. Többen azt is értésére adták az emberek elé kiálló Gheorghe Ghiran igazgatónak és Teodor Giurgiu egyesületi elnöknek, hogy azt lenne a helyes, ha a vadászok élén a vadászok által megválasztott vadász állna, nem pedig egy vadidegen emberekből álló bizottság döntené el, hogy ki legyen a fővadász.

Tiltakozó aláírások

Felvetéseiket és nehezteléseiket le is írták, a vezetőtanácsnak címzett beadványt kétszázötven tag alá is írta, ezt szerda reggel leadták és írásban várnak rá választ. Giurgiu és Ghiran is annyit tudott javasolni nekik a tüntetésnek éppen nem nevezhető találkozó végeztével, hogy a legközelebbi közgyűlésen az országos vadászegyesület előtt is álljanak majd elő módosító javaslataikkal, a vezetőtanácsi döntések ellen vezetői beosztásuk ellenére sincs mit tegyenek.

Ghiran leköszön

A ma vizsgázó négy személy közül kettőt eltanácsolnak a vizsgabizottság tagjai, a legjobban ítélt két továbbjutó közül februárban fog igazgatót választani az egyesület vezetőtanácsa. A döntést követően próbaidőn vizsgázik a gyakorlatban is az új megyei fővadász, majd meghatározott idejű alkalmazása történik, ha itt sem lő bakot, meghatározatlan időre szóló megbízatást kap, innentől tekinthető véglegesnek kinevezése. Az AJVPS-t jelenleg igazgató Gheorghe Ghiran öreg róka a szakmában, 1990 óta vezeti az egyesület különböző fiókintézményeit, nyugdíjazása miatt üresedik meg a széke, ezért van szükség új igazgatóra.

 Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 15:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...