Tiltakozás a fővadász-választás ellen
Utoljára módositva: 2014-01-29 12:31:26

Mintegy százan tiltakoztak szerda délelőtt az AJVPS szatmári székháza előtt amiatt, hogy olyanokat is engednek pályázni az igazgatói székre, akik nem tagjai az egyesületnek.

 

Nem bojkottálni akarták a fővadász-vizsgát, csak jelezték: nem értenek egyet a pályázók között lévő két személy jelenlétével

Sajátjaik közül szeretnének egyesület-vezetőt maguknak a Szatmár megyei vadászok, nem értenek egyet azzal, hogy nem egyesületi tagokat nevezzenek ki igazgatónak, ezért szerda reggel tiltakozásképpen az egyesület szatmárnémeti székháza elé gyűltek mintegy százan. Szerda délelőtt tíz órától zajlott ugyanis a Szatmár megyei Vadász- és Sporthorgász Egyesület (AJVPS) székházában az a vizsga, ami meghatározó lesz abban, az elkövetkező időszakban ki ül bele Gheorghe Ghiran jelenlegi AJVPS-igazgató megüresedő székébe.

 Öt év aktív jelenlét kellene

Az írásbeli és szóbeli vizsgán négyen jelentek meg, a székház előtt gyülekezők szószólója szerint Sidoniu Salajean és Daniel Dragos vizsgára való fogadásával nem értenek egyet. A tiltakozók úgy tudják, az egyesület alapszabályzatában az áll, a vezetőtanácsnak, amelyben helyet kap a megválasztás előtt álló igazgató is, csak az lehet tagja, akinek legkevesebb öt éve van egyesületi tagságija, a fentnevezett két személynek pedig – tudomásuk szerint – ilyen nincs. Többen azt is értésére adták az emberek elé kiálló Gheorghe Ghiran igazgatónak és Teodor Giurgiu egyesületi elnöknek, hogy azt lenne a helyes, ha a vadászok élén a vadászok által megválasztott vadász állna, nem pedig egy vadidegen emberekből álló bizottság döntené el, hogy ki legyen a fővadász.

Tiltakozó aláírások

Felvetéseiket és nehezteléseiket le is írták, a vezetőtanácsnak címzett beadványt kétszázötven tag alá is írta, ezt szerda reggel leadták és írásban várnak rá választ. Giurgiu és Ghiran is annyit tudott javasolni nekik a tüntetésnek éppen nem nevezhető találkozó végeztével, hogy a legközelebbi közgyűlésen az országos vadászegyesület előtt is álljanak majd elő módosító javaslataikkal, a vezetőtanácsi döntések ellen vezetői beosztásuk ellenére sincs mit tegyenek.

Ghiran leköszön

A ma vizsgázó négy személy közül kettőt eltanácsolnak a vizsgabizottság tagjai, a legjobban ítélt két továbbjutó közül februárban fog igazgatót választani az egyesület vezetőtanácsa. A döntést követően próbaidőn vizsgázik a gyakorlatban is az új megyei fővadász, majd meghatározott idejű alkalmazása történik, ha itt sem lő bakot, meghatározatlan időre szóló megbízatást kap, innentől tekinthető véglegesnek kinevezése. Az AJVPS-t jelenleg igazgató Gheorghe Ghiran öreg róka a szakmában, 1990 óta vezeti az egyesület különböző fiókintézményeit, nyugdíjazása miatt üresedik meg a széke, ezért van szükség új igazgatóra.

 Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...