Tiltakoznak a nagykárolyi ócskások
Utoljára módositva: 2014-05-22 09:46:54

A nagykárolyi tanácsosok április közepétől életbe léptetett rendelete előírja, hogy az élelmiszerpiacon áruló ócskások szüntessék be a kereskedelmi tevékenységet ezen a helyen, az utcára kényszerült árusok szerint valakinek az érdeke volt e rendelet meghozása.

 

Április közepe óta ebben a kis utcában árulják használt ruhaneműiket a nagykárolyiak, így próbálják kiegészíteni a jövedelmüket

Április közepén lépett érvénybe az a tanácsi határozat, mely megtiltja az ócskásoknak a használt ruhaneműik értékesítését a nagykárolyi élelmiszerpiac területén. A szabályozás értelmében az árusok — annak ellenére, hogy befizetik a piacon történő árusításra feljogosító jegy árát — nem az asztaloknál, hanem egy kis utca járdáján és az úttesten árusíthatnak. Az árusok háborognak, méltatlannak tartják eltávolításukat a piacról, mondván, éveken keresztül működött ez így, nem értik, kinek az érdeke, hogy őket kitegyék az utcára. A nagykárolyiaknak sem tetszik mindez, az autósoknak leginkább azzal van problémájuk, hogy a hétfői és pénteki napokon (a piaci napokon) amúgy is rendkívül forgalmas városrészben újabb akadály merült fel a közlekedésben. Két iskola is található a környéken, s most a Temető utcát az Ignişului utcával összekötő kis útszakasz lezárásával újabb nehézségekkel szembesülnek a nagykárolyiak.

Az esettel közvetve a helyi tanács legutóbbi ülésén is foglalkoztak a rendeletet hozó tanácsosok. Avram Melinda, a piac adminisztrátora ugyanis egy beadványt fogalmazott meg, mely az élelmiszerpiac belső rendszabályzatát foglalja magába. Ez a szabályzat kitér a piac övezeti felosztására, arra, hogy melyik részben mit lehet árulni.

Adrian Bucureştean PNL-s tanácsos kijelentette, hogy nem szavazza meg a határozattervezetet, mert a belső rendszabályzat szerint, kedden, szerdán és csütörtökön magánszemélyek árulhatnak ócskapiaci rendszerben.

Kovács Jenő szerint nem szabad keverni az ócskapiaci termékeket az élelmiszerrel. Mint mondta, Szatmárnémetiben működik ócskapiac, Nagykárolyban is kellene egy ilyen lehetőség, mert sok rászoruló így egészíti ki a keresetét.

A liberális frakció részéről arra is érkezett javaslat, hogy a kihasználatlanul álló, egykori állatpiac helyén nyissanak ócskapiacot. Mint fogalmaztak: megalázó az embereket arra kényszeríteni, hogy a járdán, a földön árulják portékájukat.

Keizer Lajos alpolgármester rámutatott, hogy az ócskások sehol máshol nem akarnak árulni, csak az élelmiszerpiacon, próbáltak már velük egyezségre jutni, sikertelenül. Véleménye szerint egyáltalán nem megalázó az utcán árulni, hiszen külföldön járva, több helyen is látta, hogy használt holmikat az utcán árulnak az emberek.

A meddő vita ellenére a tanácsosok végül elfogadták a határozattervezetet.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:20
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...