Tiltakoznak a nyugdíjpénztár dolgozói
Utoljára módositva: 2017-12-14 14:12:42

A Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár alkalmazottai tiltakoznak az ellen, hogy javadalmazásuk messze alulmarad az olyan köztisztviselők fizetéseihez képest, akik az egészségbiztosító pénztárnál, az állategészségügyi igazgatóságon, az adóhivatalban, a mezőgazdasági támogatásokat folyósító ügynökségen, illetve a megyei vagy helyi önkormányzati adminisztrációkban teljesítenek szolgálatot.

A nyugdíjpénztár dolgozói arra panaszkodnak, hogy 2010-ben 25%-kal csökkentették a fizetésüket, és ebben az évben 25%-os leépítés is volt, az eltelt idő alatt pedig 2015-ben emelkedett a fizetésük 10%-kal. A fentebb említett állami vagy önkormányzati intézmények alkalmazottainak mintegy 50–70%-kal magasabb a fizetésük, mint a nyugdíjpénztárnál dolgozóké. A nyugdíjpénztár dolgozói azt remélték, hogy a 153/2017-es törvény (amely a közpénzből fizetett alkalmazottak bérét szabályozza) kiküszöböli az állami/önkormányzati alkalmazottak közötti béregyenlőtlenségeket, de az említett jogszabály sem hozta meg a kívánt eredményt. Ezért az ország többi megyéjéhez csatlakozva a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár dolgozói hétfőtől mindennap kétórás (9 és 11 óra között) munkabeszüntetéssel tiltakoztak a még mindig fennálló béregyenlőtlenség miatt. Tegnap nem tudták megmondani, hogy ma is folytatják-e a figyelemfelkeltő akciót, a munkabeszüntetésről reggelente egyeztetnek a dolgozók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...