Tiltakozott Éles Péter Alexandrián
Utoljára módositva: 2014-01-10 17:18:10

Pénteken sem hagyta szó nélkül Éles Péter, a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának az edzője azt, hogy a csütörtöki kupameccsen Vasile Alexandru sípmester csúfot űzött a munkájából.

Minica Ivan pénteken kezdő volt Éles Péter csapatában

Kettős vereséggel búcsúzott a Román Kupa további küzdelmeitől a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, miután csütörtökön, az Alexandrián rendezett negyeddöntő–visszavágón 79–53 arányban kapott ki.

Éles Péter edzőt azonban pénteken nem is foglalkoztatta az eredmény, még mindig forrt benne a düh, miután csütörtökön, a párharc első meccsén a bukaresti bíró, Vasile Alexandru alaposan elbánt a csapatával. „Mintha üvegszilánkokon lépkedtünk volna, mert ez a bíró nem létező faultokat is befújt. Saját szabályokat állított fel, egy idő után már nem is értettem, hogy mi folyik a pályán, mert a kosárlabda–szabályok már nem érvényesültek” – panaszolta a szakvezető, aki tiltakozás képen pénteken a cserékkel Diana Moldoveanuval, Nagy Anitával, Monica Ivannal, Mihaela Adival és Bianca Voicával kezdett. „Még az ellenfél sem értette a kezdő ötösömet. Én így akartam kifejezni nemtetszésemet, mert az a bíró csúfot űzött belőlünk és munkánkból” – tette hozzá Éles.

Így a VSK az egész mérkőzés során csak kétszer, Ivan és Nagy duplája után vezetett (2–0, 4–3), ezt követően, 7 percen keresztül érintetlen maradt az ellenfél kosara. 6–22-ről kezdődött a második negyed, amikor már a szatmári alapcsapat, Orosz Andreea, Korni Jones, Tabytha Wampler Cristiana Cutaş és Voica álltak fel a pályára. Kesley Paige Patrick tizenkilencig növelte az Alexandria előnyét (10–29), amiből kettőt sikerült faragni a szünetig (25–42), de a fordulás után Voica triplájával, Adi szabaddobásaival és Wampler duplájával tizenkettőre tornázta a hátrányt a VSK (32–44). Tizenhat pontos BCT–előnnyel kezdődött az utolsó tíz perc (41–57), de Ashley Graham három triplájával ismét meglépett az ellenfél, ezúttal huszonöt pontra (43–68), amiből már nem tudtak faragni a szatmári lányok, sőt, Raluca Alecu zárásként beállította a meccs legnagyobb különbségét, ugyanis 53–79-es állásnál ért véget a meccs.

„Sajnálom, hogy ilyen bánásmódban részesültünk. Itt elsősorban Vasiel Alexandrura gondolok. A pénteki meccs így nem is számított. Gyakorlatilag az első és második negyednek nincs is sportértéke, engemet sem érdekelt, hogy mi történik a pályán, ezért nem is volt időkérésem. De ha a második és harmadik negyedek részeredményeit nézzük, akkor bebizonyosodik a két csapat közötti valós különbség. Szerintem hat–nyolc pontnál nincs nagyobb differencia köztünk és Alexandria között” – nyilatkozta Éles.

A csapatra most két nap pihenő vár, de hétfőn folytatják a napi edzéseket, ugyanis 18-án kezdődik a bajnoki alapszakasz visszavágója, és a VSK hazai pályán fogadja majd a Nagyváradi U VSK-t. Azon a meccsen már nem lesz kérdés, hogy a szatmáriak a győzelemre hajtanak.

Román Kupa, negyeddöntő, visszavágó

Szatmárnémeti VSK – BCT Alexandria 53–79 (6:22, 19:20, 16:15, 12:22).

VSK: Adi 2 pont, Moldoveanu, Orosz 2, Voica 3, Ivan 4, Nagy 4, Tarţa–Laza 7, Jones 12, Wampler 17, Cutaş 2.

Továbbjutott: a BCT kettős győzelemmel, 161– 104-es összesítéssel.

A többi mérkőzést ezen a hétvégén rendezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...