Tisztséget kér a PSD
Utoljára módositva: 2016-06-20 20:12:27

Csodálkozásának és aggodalmának adott hangot hétfőn a Szociáldemokrata Párt (PSD) Szatmár megyei szervezete az RMDSZ és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megyei szinten kötött pénteki megállapodása miatt.

A párt hétfői közleménye szerint a szociáldemokraták egyezkedni szeretnének, és arra kérik az RMDSZ megyei és szatmárnémeti szervezetének vezetőit, hogy a megyei és városi önkormányzat vezetői tisztségeinek odaítélésében vegyék figyelembe a politikai pártokra leadott szavazatokat. Emlékeztetnek arra, hogy a magyarság iránti tiszteletből az RMDSZ az évek folyamán mindig reprezentatív képviselethez jutott megyei szinten, ugyanilyen bánásmódot vár most a PSD az RMDSZ megyei vezetésétől — áll az aláírás nélkül kiküldött közleményben.

 Az RMDSZ és a PNL megállapodásáról

A kommüniké szerint az RMDSZ és a PNL politikusai csak egyéni és csoportérdekeket vettek figyelembe, amikor a megyei tanács vezető tisztségeit maguk között elosztották, és figyelmen kívül hagyták a június 5-i önkormányzati választások eredményeit. Emlékeztetnek arra, hogy Szatmár megyében 18 területi közigazgatási egységben PSD-s polgármester szerzett mandátumot, a megyei önkormányzatnál mégis képviselet nélkül maradtak. Felhívják ugynakkor a figyelmet arra is, hogy az önkormányzati választásokon leadott érvényes voksok alapján Szatmár megyében a PSD a második legerősebb párt, amely több mint 10 ezer szavazattal előzi meg a PNL-t. A PSD abban bízik, hogy a mostani „durva leckéből” tanulnak azok a pártok (szerk. megj.: UNPR és ALDE), amelyek a román szavazókat megosztva a júniusi választáson külön-külön indultak, annak ellenére, hogy a szocdemek figyelmeztettek, Szatmár megyében az etnikai szavazás az RMDSZ-nek kedvez, azt kivédeni csak összefogással lehet.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...