Tisztséget kér a PSD
Utoljára módositva: 2016-06-20 20:12:27

Csodálkozásának és aggodalmának adott hangot hétfőn a Szociáldemokrata Párt (PSD) Szatmár megyei szervezete az RMDSZ és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megyei szinten kötött pénteki megállapodása miatt.

A párt hétfői közleménye szerint a szociáldemokraták egyezkedni szeretnének, és arra kérik az RMDSZ megyei és szatmárnémeti szervezetének vezetőit, hogy a megyei és városi önkormányzat vezetői tisztségeinek odaítélésében vegyék figyelembe a politikai pártokra leadott szavazatokat. Emlékeztetnek arra, hogy a magyarság iránti tiszteletből az RMDSZ az évek folyamán mindig reprezentatív képviselethez jutott megyei szinten, ugyanilyen bánásmódot vár most a PSD az RMDSZ megyei vezetésétől — áll az aláírás nélkül kiküldött közleményben.

 Az RMDSZ és a PNL megállapodásáról

A kommüniké szerint az RMDSZ és a PNL politikusai csak egyéni és csoportérdekeket vettek figyelembe, amikor a megyei tanács vezető tisztségeit maguk között elosztották, és figyelmen kívül hagyták a június 5-i önkormányzati választások eredményeit. Emlékeztetnek arra, hogy Szatmár megyében 18 területi közigazgatási egységben PSD-s polgármester szerzett mandátumot, a megyei önkormányzatnál mégis képviselet nélkül maradtak. Felhívják ugynakkor a figyelmet arra is, hogy az önkormányzati választásokon leadott érvényes voksok alapján Szatmár megyében a PSD a második legerősebb párt, amely több mint 10 ezer szavazattal előzi meg a PNL-t. A PSD abban bízik, hogy a mostani „durva leckéből” tanulnak azok a pártok (szerk. megj.: UNPR és ALDE), amelyek a román szavazókat megosztva a júniusi választáson külön-külön indultak, annak ellenére, hogy a szocdemek figyelmeztettek, Szatmár megyében az etnikai szavazás az RMDSZ-nek kedvez, azt kivédeni csak összefogással lehet.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...