Titok, hogy mit lát a kamera
Utoljára módositva: 2014-07-09 09:02:22

Közérdekű információt tart vissza a román útügyi vállalat azzal, hogy nem hajlandó elárulni, hány autóst kapott rajta útadó-matrica nélküli közlekedésen a Károlyi úton az utóbbi időben.

 

„Nem üzemel a DN19-es, Szatmárnémetit Nagykárollyal összekötő útra kihelyezett útadó-matricát figyelő kamera” — nyilatkozta érdeklődésünkre a román útügyi társaság (CNADNR) illetékese legutóbb tavaly novemberben. E hónap elején feltett hasonló tartalmú kérdésünkre már a következő választ kaptuk: „Azért, hogy ne bátorítsuk az autósok körében az útadó-matrica nélküli közlekedést, nem adhatunk tájékoztatást azzal kapcsolatban, hogy üzemel-e a DN19 úton kihelyezett SIEGMCR-készülék.” Ugyanerre hivatkozva tagadta meg az információnyújtást egy aláírás nélküli válaszlevélben a társaság egyik munkatársa, hogy büntettek-e meg az elmúlt két hónapban bárkit is a Károlyi úti kamerakép alapján, és ha igen, hány matrica nélkül közlekedő autóst leplezett le a készülék.

 

Öt kivezető úton kötelező

 

Szintén tavaly novemberi információ, hogy nem tervez más útszakaszra is állandó megfigyelőrendszert kihelyezni a CNADNR, s a levélben is kitérően nyilatkoztak arról, hogy a közeljövőben melyik út melyik Szatmár megyei szakaszára terveznek kitenni hasonló kamerát.

A DN jelzést viselő utakon való közlekedéshez kötelező a személyautók számára legkevesebb egy hétre kiváltani három euróért, az illetékbélyeget. Szatmárnémetiből indulva öt kivezető út esetén kötelező ez: Szatmárnémeti—Pete, Szatmárnémeti—Nagykároly, Szatmárnémeti—Erdőd és Szopor, Szatmárnémeti—Sárközújlak és Nagybánya, és mióta tavaly országúttá avanzsált, a Szatmárnémeti—Szatmárudvari és Apa szakaszon is.

 

Az árak és a büntetések nyilvánosak

 

A kamera üzemelésével kapcsolatos információkai illetően visszafogott, azonban a matrica kiváltási módjait illető információk esetében már sokkal közlékenyebb az úttársaság, a www.cnadnr.ro oldalon az értékesítési partnerek is szerepelnek, illetve az is, mekkora bírságra számíthat az autós, ha matrica nélkül hajt fel országos rangú útra.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 20.
Ha jogi ügyekben kell döntenie, most is bátran hagyatkozhat csalhatatlan belső megérzésére. A megfelelő pillanatban tudni fogja, mi a helyes.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...