Titok, hogy mit lát a kamera
Utoljára módositva: 2014-07-09 09:02:22

Közérdekű információt tart vissza a román útügyi vállalat azzal, hogy nem hajlandó elárulni, hány autóst kapott rajta útadó-matrica nélküli közlekedésen a Károlyi úton az utóbbi időben.

 

„Nem üzemel a DN19-es, Szatmárnémetit Nagykárollyal összekötő útra kihelyezett útadó-matricát figyelő kamera” — nyilatkozta érdeklődésünkre a román útügyi társaság (CNADNR) illetékese legutóbb tavaly novemberben. E hónap elején feltett hasonló tartalmú kérdésünkre már a következő választ kaptuk: „Azért, hogy ne bátorítsuk az autósok körében az útadó-matrica nélküli közlekedést, nem adhatunk tájékoztatást azzal kapcsolatban, hogy üzemel-e a DN19 úton kihelyezett SIEGMCR-készülék.” Ugyanerre hivatkozva tagadta meg az információnyújtást egy aláírás nélküli válaszlevélben a társaság egyik munkatársa, hogy büntettek-e meg az elmúlt két hónapban bárkit is a Károlyi úti kamerakép alapján, és ha igen, hány matrica nélkül közlekedő autóst leplezett le a készülék.

 

Öt kivezető úton kötelező

 

Szintén tavaly novemberi információ, hogy nem tervez más útszakaszra is állandó megfigyelőrendszert kihelyezni a CNADNR, s a levélben is kitérően nyilatkoztak arról, hogy a közeljövőben melyik út melyik Szatmár megyei szakaszára terveznek kitenni hasonló kamerát.

A DN jelzést viselő utakon való közlekedéshez kötelező a személyautók számára legkevesebb egy hétre kiváltani három euróért, az illetékbélyeget. Szatmárnémetiből indulva öt kivezető út esetén kötelező ez: Szatmárnémeti—Pete, Szatmárnémeti—Nagykároly, Szatmárnémeti—Erdőd és Szopor, Szatmárnémeti—Sárközújlak és Nagybánya, és mióta tavaly országúttá avanzsált, a Szatmárnémeti—Szatmárudvari és Apa szakaszon is.

 

Az árak és a büntetések nyilvánosak

 

A kamera üzemelésével kapcsolatos információkai illetően visszafogott, azonban a matrica kiváltási módjait illető információk esetében már sokkal közlékenyebb az úttársaság, a www.cnadnr.ro oldalon az értékesítési partnerek is szerepelnek, illetve az is, mekkora bírságra számíthat az autós, ha matrica nélkül hajt fel országos rangú útra.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...