Titok vagy magánügy?
Utoljára módositva: 2019-11-05 14:02:05

Neked is vannak titkaid, minden, ami létezik, titokzatos is, mert nem tudod, hogy titkod csak a tied. Te érzed azt, hogy titkaidnak a rabja lettél, hogy megszabadulni tőlük lehetetlen, nem akarod őrizni, viszed magaddal, visz magával, néha mint szükséges rossz, néha mint teher.

A fontos dolgokat mindig nehéz elmondani. Vannak titkaink, melyekről sohasem beszélünk, sokszor nem tudjuk, miért. Sokszor magunknak sem tudjuk megmagyarázni, miért kell bizonyos dolgokat titokban tartani.

Vannak viszont olyan titkaink, amelyekhez társakat keresünk, hogy azokat megoszthassuk, hogy a titkok terhének egy részét átadjuk mint szokást, mint örökséget, mint szabályt. Ettől a titok a mienk marad, csak a teher közös azzal, akivel megosztjuk, no meg a titok jelentősége. A titoktartás valami olyan, mint amikor sötétben nézünk a tükörbe. Tudjuk, hogy rajta van a képmásunk, de csak mi látjuk, vagy csak elképzeljük, hogy ott van. Minden titoknak csak addig van ereje, amíg bennünk rejlik. Amikor elmondjuk valakinek, jelentéktelenné válik annyival, amennyivel kisebb a teher.

Sétáltam az utcán. Találkoztam ismeretlen emberekkel. Számomra titok minden, ami az életükben történik. Nem érdekel a létük, éppen ezért minden titok számomra, ami velük kapcsolatos. Továbbmegyek, és találkozom valakivel, aki iránt nem lehetek közömbös, érdekelnek a titkai, benne látom azt, ami miatt beindul a kíváncsiság, hogy megismerjem a fontos dolgait, szándékait, belső világát, ami számomra még titok; hogy azokat megismerjem, megosztom vele a magam titkait. Itt kezdődik el a titkok összeolvadása, majd azok feloldódása. Mindannyiunknak vannak titkai, a titkok találkozása vezet el oda, hogy azokat megfejtsük, megértsük kialakulásuk okait, lemondjunk róluk azért, hogy titkok nélkül tudjunk tovább haladni. A fontos dolgokat mindig nehéz elmondani, ha vannak titkaid. A valóságot nehéz meglátni, ha sötétben nézünk a tükörbe, amikor csak találgatni, elképzelni lehet a valóságot. Bár csak sötétben lehet olyannak látni, amilyennek szeretnéd ahhoz, hogy az a sajátod legyen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...