Tíz év barátság határok nélkül
Utoljára módositva: 2019-05-16 19:52:49

A Caritas Nagykárolyi Nappali Idősközpontja és a nyírbátori Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesülete partnerkapcsolatuk fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelték szerdán Nagykárolyban.

Május 15-e felejthetetlen élmény marad a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Nagykárolyi Nappali Idősközpontja és a nyírbátori Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesülete számára, ugyanis együttműködésük egy évtizedes évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget szerveztek.

A nagykárolyi idősközpontban megtartott rendezvényen a partnerklubok tagjai mellett részt vett Németh Attila, Nyírbátor alpolgármestere, Badics Ildikó jegyző, Tóth Árpádné, a nyírbátori partnerklub elnöke, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatalt képviselő Várna Levente, Huszti Mónika, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szatmár megyei aligazgatója, Szász Tünde, a Caritas nagykárolyi munkapontjának vezetője, valamint Nagyiván Margit, a nagykárolyi Caritas-idősklub vezetője.

Az egybegyűlteket a házigazdák részéről Szász Tünde köszöntötte, majd átadta a szót a nyírbátori elöljárónak. Németh Attila alpolgármester ünnepi beszédében elmondta, hogy az idei év a jubileumok éve, hiszen Nyírbátor és Nagykároly két évtizede testvérvárosok, és ez a jelentős évforduló minden közös eseményt meghatároz. A nyugdíjasklubok közötti partnerkapcsolat évfordulójának megünneplése ilyen módon nagyszerűen illeszkedik az év tematikájához. Az alpolgármester arról is beszámolt, hogy nagyon szoros és személyes szálak fűzik a nyírbátori idősklubhoz. A klub alapító elnöke, a néhai Boros Gábor ugyanis a sógora volt, és nagyon sokat köszönhet neki. Bár a nagykárolyi klubban még nem járt, de Nagykárolyban évek óta rendszeresen részt vesz a különböző eseményeken, többek között a március 15-i ünnepségeken — tájékoztatott az alpolgármester.

A két klub tagjai kulturális műsorral készültek. A nyírbátori idősek népdalokat énekeltek, majd Tóth Árpádné, a Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesületének elnöke ismertette a partnerkapcsolat egy évtizedes történetét, amelyet aztán a klubtagok dalban is előadtak. A klubelnök szeretettel emlékezett vissza 2009. március 23-ra, amikor a két idősklub közötti együttműködési szerződés megszületett. A szerződés aláírása után május 1-jén a nagykárolyi nyugdíjasok látogattak el Nyírbátorba, ahol egy bográcsos főzőverseny keretében ismerkedtek, barátkoztak a partnerklub tagjaival. A két nyugdíjas közösség tagjai gyorsan megtalálták a közös hangot, rengeteg volt a közös érdeklődési pont, a közös téma. Az idők során az a szokás alakult ki, hogy minden évben legalább kétszer találkozik a két klub: egyszer Nagykárolyban és egyszer Nyírbátorban. Tóth Árpádné beszélt a közös programokról is, megemlítve a városnéző túrákat, a közös kirándulásokat, nem feledkezve meg a 2016-os közös disznóvágásról sem. „Tízszer rügyeztek ki a fák, tízszer nyílt ki a hófehér gyöngyvirág, tízszer hullott le a fák sárga levele, legyen szívetek boldogsággal tele. Megállítjuk most az időt, a rohanó éveket, pergessétek vissza magatok elé a sok szép régi emléket. Ezen a szép évfordulón, születésünk napján kívánunk nagyon jó egészséget és boldogságot” — ezekkel a szavakkal zárta az eseményekben és élményekben gazdag 10 év történetét a klubvezető. Az elhangzottakat a nyírbátori klub tagjai a Cin-cin, cilári, kapcsolatunk testvéri című dal keretében verses-zenés formában is előadták.

A nagykárolyi Hauler Gyöngyi erre az alkalomra írt költeményét szavalta el, kihangsúlyozva, hogy az idős embernek bizony vidámság is kell.

Természetesen az esemény házigazdái is készültek egy zenés-táncos produkcióval. Frank Sinatra New York, New York című klasszikus slágerére táncoltak cilinderben, frakkban, sétapálca helyett görbebottal, ahogyan a stílusos nyugdíjasokhoz illik. Mint mindig, a nagykárolyi klubosok ezúttal is saját kezűleg varrták meg fellépőruháikat. A nagy sikert aratott produkció legidősebb fellépője, Nicu jövő héten ünnepli nyolcvanadik születésnapját, így kiváló példát mutatott arra, hogy idősen is lehet nagyszerű formában lenni.

A műsor után közös ebéd és táncmulatság következett. A központ udvarán az elmúlt 10 év legemlékezetesebb pillanatait megörökítő fotókból készült kiállítást tekinthették meg az idősek.

A legközelebbi klubtalálkozó december 4-én Nyírbátorban lesz, amikor is a Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesülete fennállásának 25. évfordulóját ünnepli majd. A két idősklub tagjainak szívből kívánjuk, hogy még nagyon sok szép közös élményben legyen részük!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...