Tíz év barátság határok nélkül
Utoljára módositva: 2019-05-16 19:52:49

A Caritas Nagykárolyi Nappali Idősközpontja és a nyírbátori Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesülete partnerkapcsolatuk fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelték szerdán Nagykárolyban.

Május 15-e felejthetetlen élmény marad a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Nagykárolyi Nappali Idősközpontja és a nyírbátori Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesülete számára, ugyanis együttműködésük egy évtizedes évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget szerveztek.

A nagykárolyi idősközpontban megtartott rendezvényen a partnerklubok tagjai mellett részt vett Németh Attila, Nyírbátor alpolgármestere, Badics Ildikó jegyző, Tóth Árpádné, a nyírbátori partnerklub elnöke, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatalt képviselő Várna Levente, Huszti Mónika, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szatmár megyei aligazgatója, Szász Tünde, a Caritas nagykárolyi munkapontjának vezetője, valamint Nagyiván Margit, a nagykárolyi Caritas-idősklub vezetője.

Az egybegyűlteket a házigazdák részéről Szász Tünde köszöntötte, majd átadta a szót a nyírbátori elöljárónak. Németh Attila alpolgármester ünnepi beszédében elmondta, hogy az idei év a jubileumok éve, hiszen Nyírbátor és Nagykároly két évtizede testvérvárosok, és ez a jelentős évforduló minden közös eseményt meghatároz. A nyugdíjasklubok közötti partnerkapcsolat évfordulójának megünneplése ilyen módon nagyszerűen illeszkedik az év tematikájához. Az alpolgármester arról is beszámolt, hogy nagyon szoros és személyes szálak fűzik a nyírbátori idősklubhoz. A klub alapító elnöke, a néhai Boros Gábor ugyanis a sógora volt, és nagyon sokat köszönhet neki. Bár a nagykárolyi klubban még nem járt, de Nagykárolyban évek óta rendszeresen részt vesz a különböző eseményeken, többek között a március 15-i ünnepségeken — tájékoztatott az alpolgármester.

A két klub tagjai kulturális műsorral készültek. A nyírbátori idősek népdalokat énekeltek, majd Tóth Árpádné, a Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesületének elnöke ismertette a partnerkapcsolat egy évtizedes történetét, amelyet aztán a klubtagok dalban is előadtak. A klubelnök szeretettel emlékezett vissza 2009. március 23-ra, amikor a két idősklub közötti együttműködési szerződés megszületett. A szerződés aláírása után május 1-jén a nagykárolyi nyugdíjasok látogattak el Nyírbátorba, ahol egy bográcsos főzőverseny keretében ismerkedtek, barátkoztak a partnerklub tagjaival. A két nyugdíjas közösség tagjai gyorsan megtalálták a közös hangot, rengeteg volt a közös érdeklődési pont, a közös téma. Az idők során az a szokás alakult ki, hogy minden évben legalább kétszer találkozik a két klub: egyszer Nagykárolyban és egyszer Nyírbátorban. Tóth Árpádné beszélt a közös programokról is, megemlítve a városnéző túrákat, a közös kirándulásokat, nem feledkezve meg a 2016-os közös disznóvágásról sem. „Tízszer rügyeztek ki a fák, tízszer nyílt ki a hófehér gyöngyvirág, tízszer hullott le a fák sárga levele, legyen szívetek boldogsággal tele. Megállítjuk most az időt, a rohanó éveket, pergessétek vissza magatok elé a sok szép régi emléket. Ezen a szép évfordulón, születésünk napján kívánunk nagyon jó egészséget és boldogságot” — ezekkel a szavakkal zárta az eseményekben és élményekben gazdag 10 év történetét a klubvezető. Az elhangzottakat a nyírbátori klub tagjai a Cin-cin, cilári, kapcsolatunk testvéri című dal keretében verses-zenés formában is előadták.

A nagykárolyi Hauler Gyöngyi erre az alkalomra írt költeményét szavalta el, kihangsúlyozva, hogy az idős embernek bizony vidámság is kell.

Természetesen az esemény házigazdái is készültek egy zenés-táncos produkcióval. Frank Sinatra New York, New York című klasszikus slágerére táncoltak cilinderben, frakkban, sétapálca helyett görbebottal, ahogyan a stílusos nyugdíjasokhoz illik. Mint mindig, a nagykárolyi klubosok ezúttal is saját kezűleg varrták meg fellépőruháikat. A nagy sikert aratott produkció legidősebb fellépője, Nicu jövő héten ünnepli nyolcvanadik születésnapját, így kiváló példát mutatott arra, hogy idősen is lehet nagyszerű formában lenni.

A műsor után közös ebéd és táncmulatság következett. A központ udvarán az elmúlt 10 év legemlékezetesebb pillanatait megörökítő fotókból készült kiállítást tekinthették meg az idősek.

A legközelebbi klubtalálkozó december 4-én Nyírbátorban lesz, amikor is a Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesülete fennállásának 25. évfordulóját ünnepli majd. A két idősklub tagjainak szívből kívánjuk, hogy még nagyon sok szép közös élményben legyen részük!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...