Tíz panaszos Altfatternél
Utoljára módositva: 2014-08-29 09:04:45

Legtöbben földügyekben kérték az alprefektus segítségét.

 

Altfatter Tamás alprefektus és munkatársai a fogadóórán

Tegnap fogadóórát tartott Altfatter Tamás alprefektus, akit legtöbben földügyekben kerestek meg. Kutasi Gizella szatmárnémeti lakos amiatt fordult az alprefektushoz, mert a visszakapott földterülete tizenegy árral kevesebb, mint amennyi papíron szerepel. Az általa felmutatott iratokból és a Kataszteri Hivatal szakemberének véleménye alapján kiderült, hogy a helyi földosztó bizottság hibázott, igyekeznek megtalálni a hiba kijavításának módját. Marcel Bonca, a Halmi községhez tartozó Nyírestanya lakóinak képviseletében jelent meg a fogadóórán. Panasza az volt, hogy a település egykori iskolájának épületében egy magánszemély üzletet működtet, az épületet a tanács fel szeretné újíttatni, hogy az legyen a település kultúrotthona. A halmi iskola igazgatója meghatározatlan időre kötött bérleti szerződést az üzletet működtető személlyel, aminek a felbontását az iskolaigazgató nem szorgalmazza. A helyi tanács elkülönített egy bizonyos összeget az épület felújítására, az összeget még ebben az évben el kell költeni. Az alprefektus utasítást adott az ügy tisztázására. Ileana Mihalca szatmárnémeti lakos egy társasházban él, és nem ért egyet azzal, hogy amikor ő két-három hónapig nem tartózkodik otthon, miért kötelezik arra, hogy fizesse a közköltségeket? A lakók többsége azt szeretné, ha a bejárathoz kapucsengőt szerelnének a jelenlegi portás helyett, akinek a fizetése sokba kerül, sőt a kapusszobában villanyt, fűtést és televíziót használ, ami növeli a közköltségeket. Laskodi Judit már többször volt fogadóórán, ugyanis az Udvari községhez tartozó Kakszentmártonban másnak adták az őseitől örökölt földjét, holott neki arra megvannak a tulajdonjogot igazoló iratai. Czorsz Róbert amiatt tett panaszt, hogy Szatmárnémetiben az Amaci út környékén van földje, de azt úgy körbeépítették, hogy nem hagytak számára kivezető utat. A fogadóórára feliratkozott tíz panaszos között volt Bücs Rozália is, aki abban kérte az alprefektus segítségét, hogy kapja meg a férje után járó utódlási nyugdíjat. Férje negyvenkét évig dolgozott a vasútnál, ő maga beteg, sokat költ gyógyszerre, de nem kap nyugdíjat.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...