Tíz panaszos Altfatternél
Utoljára módositva: 2014-08-29 09:04:45

Legtöbben földügyekben kérték az alprefektus segítségét.

 

Altfatter Tamás alprefektus és munkatársai a fogadóórán

Tegnap fogadóórát tartott Altfatter Tamás alprefektus, akit legtöbben földügyekben kerestek meg. Kutasi Gizella szatmárnémeti lakos amiatt fordult az alprefektushoz, mert a visszakapott földterülete tizenegy árral kevesebb, mint amennyi papíron szerepel. Az általa felmutatott iratokból és a Kataszteri Hivatal szakemberének véleménye alapján kiderült, hogy a helyi földosztó bizottság hibázott, igyekeznek megtalálni a hiba kijavításának módját. Marcel Bonca, a Halmi községhez tartozó Nyírestanya lakóinak képviseletében jelent meg a fogadóórán. Panasza az volt, hogy a település egykori iskolájának épületében egy magánszemély üzletet működtet, az épületet a tanács fel szeretné újíttatni, hogy az legyen a település kultúrotthona. A halmi iskola igazgatója meghatározatlan időre kötött bérleti szerződést az üzletet működtető személlyel, aminek a felbontását az iskolaigazgató nem szorgalmazza. A helyi tanács elkülönített egy bizonyos összeget az épület felújítására, az összeget még ebben az évben el kell költeni. Az alprefektus utasítást adott az ügy tisztázására. Ileana Mihalca szatmárnémeti lakos egy társasházban él, és nem ért egyet azzal, hogy amikor ő két-három hónapig nem tartózkodik otthon, miért kötelezik arra, hogy fizesse a közköltségeket? A lakók többsége azt szeretné, ha a bejárathoz kapucsengőt szerelnének a jelenlegi portás helyett, akinek a fizetése sokba kerül, sőt a kapusszobában villanyt, fűtést és televíziót használ, ami növeli a közköltségeket. Laskodi Judit már többször volt fogadóórán, ugyanis az Udvari községhez tartozó Kakszentmártonban másnak adták az őseitől örökölt földjét, holott neki arra megvannak a tulajdonjogot igazoló iratai. Czorsz Róbert amiatt tett panaszt, hogy Szatmárnémetiben az Amaci út környékén van földje, de azt úgy körbeépítették, hogy nem hagytak számára kivezető utat. A fogadóórára feliratkozott tíz panaszos között volt Bücs Rozália is, aki abban kérte az alprefektus segítségét, hogy kapja meg a férje után járó utódlási nyugdíjat. Férje negyvenkét évig dolgozott a vasútnál, ő maga beteg, sokat költ gyógyszerre, de nem kap nyugdíjat.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...