Tizenegyen jutottak a döntőbe
Utoljára módositva: 2014-02-23 19:18:59

Tizenegy Szatmár megyei V–XI. osztályos diák vesz részt április 10–13. között a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny Temesváron megrendezésre kerülő országos döntőjén.

A Református Gimnáziumban rendezték meg szombaton a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny Szatmár megyei szakaszát

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban rendezték meg szombaton a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny Szatmár megyei szakaszát. Az V–XI. osztályosok számára kiírt verseny megyei szakaszáról, a leosztás alapján tizenegy Szatmár megyei diák juthatott tovább az országos döntőbe, melyet Temesváron rendeznek meg április 10. és 13. között. A Szatmár megyei szakaszra kétszáznyolcvan diák nevezett be, de nem jelent meg mindenki a verseny szombati szakaszán. Minden évfolyamon más–más javítóbizottság értékelte a diákok munkáját, a javítóbizottságokban olyan tanárok vehettek részt, akiknek nem volt saját tanítványuk. A legjobb dolgozatokat külön válogatták, azokat egy másik bizottság újrajavította, és annak alapján alakult ki a továbbjutók listája.

Továbbjutók

Szatmár megyét a következő tizenegy diák képviseli a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszán:

V. osztályosok: Pesek Adrien — Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum (felkészítő tanár: Heinrich Andrea); VII. osztályosok: Juhos Roland — Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum (felkészítő tanár: Heinrich Andrea); VIII. osztályosok: Kiss Dalma — Bălcescu–Petőfi Általános Iskola (felkészítő tanár: Fehér Laura), Képíró Dorottya — Református Gimnázium (felkészítő tanár: Varga–Bressel Christiane) és Pótor Andrea — Református Gimnázium (felkészítő tanár: Varga–Bressel Christiane); IX. osztályosok: Kovács Péter — Nagykárolyi Elméleti Líceum (felkészítő tanár: Szabó Csilla), Sarkadi Rebeka — Nagykárolyi Elméleti Líceum (felkészítő tanár: Szabó Csilla) és Bartha Eszter Éva — Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum (felkészítő tanár: Bokor Erika); X. osztályosok: Farkas Henrietta — Kölcsey Ferenc Főgimnázium (felkészítő tanár: Téglás József) és Rappert Balázs — Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum (felkészítő tanár: Czier Andrea); XI. osztályosok: Fényes Anita — Kölcsey Ferenc Főgimnázium (felkészítő tanár: Téglás József).

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...