Tizenegyen jutottak a döntőbe
Utoljára módositva: 2014-02-23 19:18:59

Tizenegy Szatmár megyei V–XI. osztályos diák vesz részt április 10–13. között a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny Temesváron megrendezésre kerülő országos döntőjén.

A Református Gimnáziumban rendezték meg szombaton a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny Szatmár megyei szakaszát

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban rendezték meg szombaton a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny Szatmár megyei szakaszát. Az V–XI. osztályosok számára kiírt verseny megyei szakaszáról, a leosztás alapján tizenegy Szatmár megyei diák juthatott tovább az országos döntőbe, melyet Temesváron rendeznek meg április 10. és 13. között. A Szatmár megyei szakaszra kétszáznyolcvan diák nevezett be, de nem jelent meg mindenki a verseny szombati szakaszán. Minden évfolyamon más–más javítóbizottság értékelte a diákok munkáját, a javítóbizottságokban olyan tanárok vehettek részt, akiknek nem volt saját tanítványuk. A legjobb dolgozatokat külön válogatták, azokat egy másik bizottság újrajavította, és annak alapján alakult ki a továbbjutók listája.

Továbbjutók

Szatmár megyét a következő tizenegy diák képviseli a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszán:

V. osztályosok: Pesek Adrien — Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum (felkészítő tanár: Heinrich Andrea); VII. osztályosok: Juhos Roland — Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum (felkészítő tanár: Heinrich Andrea); VIII. osztályosok: Kiss Dalma — Bălcescu–Petőfi Általános Iskola (felkészítő tanár: Fehér Laura), Képíró Dorottya — Református Gimnázium (felkészítő tanár: Varga–Bressel Christiane) és Pótor Andrea — Református Gimnázium (felkészítő tanár: Varga–Bressel Christiane); IX. osztályosok: Kovács Péter — Nagykárolyi Elméleti Líceum (felkészítő tanár: Szabó Csilla), Sarkadi Rebeka — Nagykárolyi Elméleti Líceum (felkészítő tanár: Szabó Csilla) és Bartha Eszter Éva — Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum (felkészítő tanár: Bokor Erika); X. osztályosok: Farkas Henrietta — Kölcsey Ferenc Főgimnázium (felkészítő tanár: Téglás József) és Rappert Balázs — Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum (felkészítő tanár: Czier Andrea); XI. osztályosok: Fényes Anita — Kölcsey Ferenc Főgimnázium (felkészítő tanár: Téglás József).

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...