Tizenegyen jutottak a döntőbe
Utoljára módositva: 2014-02-23 19:18:59

Tizenegy Szatmár megyei V–XI. osztályos diák vesz részt április 10–13. között a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny Temesváron megrendezésre kerülő országos döntőjén.

A Református Gimnáziumban rendezték meg szombaton a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny Szatmár megyei szakaszát

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban rendezték meg szombaton a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny Szatmár megyei szakaszát. Az V–XI. osztályosok számára kiírt verseny megyei szakaszáról, a leosztás alapján tizenegy Szatmár megyei diák juthatott tovább az országos döntőbe, melyet Temesváron rendeznek meg április 10. és 13. között. A Szatmár megyei szakaszra kétszáznyolcvan diák nevezett be, de nem jelent meg mindenki a verseny szombati szakaszán. Minden évfolyamon más–más javítóbizottság értékelte a diákok munkáját, a javítóbizottságokban olyan tanárok vehettek részt, akiknek nem volt saját tanítványuk. A legjobb dolgozatokat külön válogatták, azokat egy másik bizottság újrajavította, és annak alapján alakult ki a továbbjutók listája.

Továbbjutók

Szatmár megyét a következő tizenegy diák képviseli a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszán:

V. osztályosok: Pesek Adrien — Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum (felkészítő tanár: Heinrich Andrea); VII. osztályosok: Juhos Roland — Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum (felkészítő tanár: Heinrich Andrea); VIII. osztályosok: Kiss Dalma — Bălcescu–Petőfi Általános Iskola (felkészítő tanár: Fehér Laura), Képíró Dorottya — Református Gimnázium (felkészítő tanár: Varga–Bressel Christiane) és Pótor Andrea — Református Gimnázium (felkészítő tanár: Varga–Bressel Christiane); IX. osztályosok: Kovács Péter — Nagykárolyi Elméleti Líceum (felkészítő tanár: Szabó Csilla), Sarkadi Rebeka — Nagykárolyi Elméleti Líceum (felkészítő tanár: Szabó Csilla) és Bartha Eszter Éva — Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum (felkészítő tanár: Bokor Erika); X. osztályosok: Farkas Henrietta — Kölcsey Ferenc Főgimnázium (felkészítő tanár: Téglás József) és Rappert Balázs — Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum (felkészítő tanár: Czier Andrea); XI. osztályosok: Fényes Anita — Kölcsey Ferenc Főgimnázium (felkészítő tanár: Téglás József).

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...