Tizenhét tarlótűz pár nap alatt
Utoljára módositva: 2019-03-13 19:34:50

Alig két hét leforgása alatt 17 tarlótűzhöz riasztották a lánglovagokat — a területtisztítókat a sárga jelzésű szélriadó sem állítja meg.

Kedden délután még több kilométer távolságból is látni lehetett azt a hatalmas füstfelhőt, ami a Szamos-part fölött hömpölygött Vetés bejáratánál, ahol „természetesen” ismét egy felügyelet nélkül hagyott tarlótűz lángjai harapóztak el. A helyszínre két oltóautóval kiérkező hivatásos és a vetési önkéntes tűzoltóknak csak megfeszített munkával sikerült felszámolniuk a tűzfészkeket, hiszen a viharos erősségű szél a legkisebb szikrát is hatalmas lánggá szította.

Mint az a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség összesítéséből kiderül, az elmúlt két hét leforgása alatt nem kevesebb mint 17 tarlótűzhöz riasztották őket a megye legkülönbözőbb pontjain, s nem egy esetben a lángok már lakó- és gazdasági épületek biztonságát is fenyegették.

A lánglovagok ismételten arra kérik a lakosságot, hogy mindenki épsége és biztonsága érdekében a kertekben, udvarokon és a lakott területeken kívüli tarló égetését kizárólag nappal és mindenképp szélcsendes időben végezzék. A tüzet tartsák állandó felügyelet alatt, és szigeteljék el az utaktól, épületektől, erdőktől, a 10 hektárnál nagyobb területeken pedig szakaszosan végezzék, és csak az egyik szakasz felégetése után gyújtsák meg a következőt, de legfőképp: aki tarlóégetésre készül, jelezze a műveletet a hivatásos, illetve vidéken az önkéntes tűzoltóegységeknek!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...