Tizenkét csapat a főzőversenyen
Utoljára módositva: 2018-09-10 12:26:02

Közösségépítés céljával rendezik meg évről évre Tasnádon a főzőversenyt, a szombati alkalomra a városból és környékéről, valamint a magyarországi testvértelepülésekről is érkeztek csapatok.

Az RMDSZ tasnádi szervezete Tasnád város polgármesteri hivatalával közösen szombaton rendezte meg az idei főzőversenyt a tasnádi strand melletti területen. A főzőverseny évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen nem csupán Tasnádról és környékéről, hanem a város magyarországi testvértelepüléseiről is érkeznek résztvevők. A csapatok egy része a korábbi versenyeken jól bevált ételeit készíti el, míg mások igyekeznek új ételkülönlegességekkel jelentkezni. Ebben az évben tizenkét csapat indult a versenyen: a Tasnádi Református Egyházközség Fügefa csapata, a római katolikus Családosok, a Kolping római katolikus ifjak, a Veszcsimebuhab baráti társaság, a Ham Faus Riders, a nagykállói Boszorkánykonyha, a Big Boys, a Hildebrand, az érszakácsi Mesterszakácsok, a magyarcsaholyi Mesterszakácsok, az RMDSZ tasnádi szervezetének csapata, valamint a kispesti Gasztrogengszterek. Szinte minden csapat készített bográcsgulyást, ezek nagyon változatosak voltak, hiszen a csapatok különös figyelmet fordítottak arra, hogy valamilyen helyi jelleget adjanak az ételeknek. Voltak teljesen hagyományos ételek — főként a desszert kategóriában —, de voltak vadhúsból, a legsajátosabb módon elkészített ételek is, és mint minden évben, idén is volt sült malac. Az ételek mellett minden település igyekezett megmutatni a saját készítésű pálinkáját, a helyi borokat és más italkülönlegességeket. A tasnádi főzőversenyeken nagyon sok strandoló is részt vesz — egyesek mielőtt hazaindulnának, mások a strandról mennek ki szétnézni vagy ebédelni, éppen ezért a polgármesteri hivatal egy külön csapatot visz ki, amely a versenyen kívül készít ételeket, amiket megvásárolhatnak azok, akik egyetlen csapathoz sem kötődnek.

A zsűri három kategóriában díjazott: a legjobb desszertért járó Aranyfakanál-díjat a magyarcsaholyi Mesterszakácsok kapták, a legjobb főétel díját (szintén Aranyfakanál) az érszakácsi Mesterszakácsok kapták, a legjobb bográcsost az RMDSZ tasnádi szervezete készítette, a verseny nagydíját, a Gyémántfakanalat pedig a kispesti Gasztrogengszterek vihették haza. A verseny eredményhirdetése után persze nem ér véget a főzőverseny, hiszen ez az az időpont, amikor a hangulat tetőfokára emelkedik, majd felcsendülnek a kedvenc nóták és dalok, és estébe nyúlik a mulatozás.

 

Elek György

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...