Tizenkét csapat a főzőversenyen
Utoljára módositva: 2018-09-10 12:26:02

Közösségépítés céljával rendezik meg évről évre Tasnádon a főzőversenyt, a szombati alkalomra a városból és környékéről, valamint a magyarországi testvértelepülésekről is érkeztek csapatok.

Az RMDSZ tasnádi szervezete Tasnád város polgármesteri hivatalával közösen szombaton rendezte meg az idei főzőversenyt a tasnádi strand melletti területen. A főzőverseny évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen nem csupán Tasnádról és környékéről, hanem a város magyarországi testvértelepüléseiről is érkeznek résztvevők. A csapatok egy része a korábbi versenyeken jól bevált ételeit készíti el, míg mások igyekeznek új ételkülönlegességekkel jelentkezni. Ebben az évben tizenkét csapat indult a versenyen: a Tasnádi Református Egyházközség Fügefa csapata, a római katolikus Családosok, a Kolping római katolikus ifjak, a Veszcsimebuhab baráti társaság, a Ham Faus Riders, a nagykállói Boszorkánykonyha, a Big Boys, a Hildebrand, az érszakácsi Mesterszakácsok, a magyarcsaholyi Mesterszakácsok, az RMDSZ tasnádi szervezetének csapata, valamint a kispesti Gasztrogengszterek. Szinte minden csapat készített bográcsgulyást, ezek nagyon változatosak voltak, hiszen a csapatok különös figyelmet fordítottak arra, hogy valamilyen helyi jelleget adjanak az ételeknek. Voltak teljesen hagyományos ételek — főként a desszert kategóriában —, de voltak vadhúsból, a legsajátosabb módon elkészített ételek is, és mint minden évben, idén is volt sült malac. Az ételek mellett minden település igyekezett megmutatni a saját készítésű pálinkáját, a helyi borokat és más italkülönlegességeket. A tasnádi főzőversenyeken nagyon sok strandoló is részt vesz — egyesek mielőtt hazaindulnának, mások a strandról mennek ki szétnézni vagy ebédelni, éppen ezért a polgármesteri hivatal egy külön csapatot visz ki, amely a versenyen kívül készít ételeket, amiket megvásárolhatnak azok, akik egyetlen csapathoz sem kötődnek.

A zsűri három kategóriában díjazott: a legjobb desszertért járó Aranyfakanál-díjat a magyarcsaholyi Mesterszakácsok kapták, a legjobb főétel díját (szintén Aranyfakanál) az érszakácsi Mesterszakácsok kapták, a legjobb bográcsost az RMDSZ tasnádi szervezete készítette, a verseny nagydíját, a Gyémántfakanalat pedig a kispesti Gasztrogengszterek vihették haza. A verseny eredményhirdetése után persze nem ér véget a főzőverseny, hiszen ez az az időpont, amikor a hangulat tetőfokára emelkedik, majd felcsendülnek a kedvenc nóták és dalok, és estébe nyúlik a mulatozás.

 

Elek György

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 19.
Jó lenne tudatosítanod, a verseny spirituális szempontból nem létezik. Nem kell legyőznöd senkit, és nem kell elvenned semmit senkitől. Az élet folyamatosan tolja eléd a lehetőségeket, és folyamatosan tolja eléd mindazt, amire szükséged van. Figyeld meg, ahogy ma estig minden szükséges felbukkan az életedben.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...