Tizenkilencen kapták el június 3-a óta a nyugat-nílusi vírust
Utoljára módositva: 2019-08-29 15:03:12

Június harmadika óta 19-re emelkedett a nyugat-nílusi vírussal megfertőződött személyek száma – tájékoztatott szerdán az Országos Közegészségügyi Intézet fertőző betegségeket ellenőrző központja (INSP).

A tájékoztatás szerint 2019. június 3. és augusztus 29. között 19, nyugat-nílusi vírussal történt fertőződést jegyeztek. Két páciens halt meg, az egyik Călăraşi, a másik Buzău megyében.

 

A 19 esetből 5 beteg bukaresti, 4 beteg Călăraşi megyei, 3 Galac megyei, kettő Tulcea megyei, egy-egy Buzău, Dolj, Iaşi, Maros és Teleorman megyei. Az egyik páciens Tulcea és Galac megyében egyaránt elkaphatta a betegséget.

 

Az orvosok arra kérik a lakosságot, hogy próbálja meg elkerülni a szúnyogcsípéseket, hosszú ujjú és hosszú szárú öltözéket viseljen, használjon szúnyogriasztó szereket, szereljen fel szúnyoghálót az ablakokra, ne tartson lakhelye közelében pangó vizet és gyakran távolítsa el a szemetet otthonából.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...