Tizennégyen élnek egyetlen szobában
Utoljára módositva: 2014-11-04 17:23:18

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban keddenként megtartott fogadóórán a kérelmezők többsége lakásgondjainak megoldását szeretné elérni. A megyeközpont nem rendelkezik annyi szociális lakással, mint amennyire szükség lenne az igénylők száma alapján.

Vadász Katalin, férje és gyermekeik a szükséglakásban

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban kedden megtartott fogadóórára három személy jelentkezett, akiket Marcela Papici szociális ügyekért felelős alpolgármester hallgatott meg, Radu Anderco osztályvezető társaságában.

Családi gondok

Az egyik ügyfél egy férfi volt, aki feleségével és gyermekével szeretne külön lakásba költözni. Mint elmondta, ahol eddig élt, annak a lakásnak a szerződése az édesanyja nevére szólt. De sajnos nem egyeztek s a fiatalok úgy döntöttek, hogy elköltöznek a kétszobás szociális lakásból. Az alpolgármester szerint ezeket a súrlódásokat a családtagoknak kell rendezniük egymás között, majd hozzáfűzte: sok kérelmező örülne annak, ha kétszobás lakásban élhetne. Sajnos nincs annyi szociális, illetve szükséglakása az önkormányzatnak, hogy minden rászoruló kérelmezőnek kétszobás lakást tudjanak biztosítani. A következő egy olyan kérelmező volt, aki fedél nélkül maradt. Ikertestvére befogadta, de nem egyeznek, s az otthon nélkül maradt nő lakást kért az önkormányzattól. Itt azt válaszolták neki, hogy akinek volt saját tulajdonú lakása, s eladta azt, a törvény értelmében nem kaphat szociális lakást.

Reménykednek

A harmadik eset az Ostrovului CD2-es tömbházban élő család ügye. Egy földszinti szobáról van szó, itt 14 személy él, sokak számára elképzelhetetlen körülmények között. Ebből a helyzetből szeretne kikerülni Vadász Katalin, férje és öt gyermekük. A szóban forgó piciny szükséglakás a nő édesanyjának volt kiutalva, aki felnőtt gyermekeinek s ezek gyermekeinek is fedelet biztosít. Nappal nem is lehet pihenni, mert annyi ember mellett ez teljességgel elképzelhetetlen. Éjjel az alvást úgy lehet megoldani, hogy a földön is fekszenek néhányan, mert nincs hely arra, hogy mindenki ágyban tudjon aludni. A tisztálkodás is gondot jelent, főleg télen a hideg miatt. Bár víz van, de a gáztűzhely elromlott, amúgy gázpalackjuk sincs. Tehát marad a villannyal való vízmelegítés s a befűtése a csepp szobának. Mint tegnap elmondták, Vadászék egyedüli reménye az maradt, ha a szatmárnémeti önkormányzat tudna nekik egy lakást kiutalni. A meghallgatáson az alpolgármester annyit tudott mondani, hogy azon lesznek, hogy segítsenek a családon, amilyen hamar csak lehet.

 

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...