Tizennégyen élnek egyetlen szobában
Utoljára módositva: 2014-11-04 17:23:18

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban keddenként megtartott fogadóórán a kérelmezők többsége lakásgondjainak megoldását szeretné elérni. A megyeközpont nem rendelkezik annyi szociális lakással, mint amennyire szükség lenne az igénylők száma alapján.

Vadász Katalin, férje és gyermekeik a szükséglakásban

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban kedden megtartott fogadóórára három személy jelentkezett, akiket Marcela Papici szociális ügyekért felelős alpolgármester hallgatott meg, Radu Anderco osztályvezető társaságában.

Családi gondok

Az egyik ügyfél egy férfi volt, aki feleségével és gyermekével szeretne külön lakásba költözni. Mint elmondta, ahol eddig élt, annak a lakásnak a szerződése az édesanyja nevére szólt. De sajnos nem egyeztek s a fiatalok úgy döntöttek, hogy elköltöznek a kétszobás szociális lakásból. Az alpolgármester szerint ezeket a súrlódásokat a családtagoknak kell rendezniük egymás között, majd hozzáfűzte: sok kérelmező örülne annak, ha kétszobás lakásban élhetne. Sajnos nincs annyi szociális, illetve szükséglakása az önkormányzatnak, hogy minden rászoruló kérelmezőnek kétszobás lakást tudjanak biztosítani. A következő egy olyan kérelmező volt, aki fedél nélkül maradt. Ikertestvére befogadta, de nem egyeznek, s az otthon nélkül maradt nő lakást kért az önkormányzattól. Itt azt válaszolták neki, hogy akinek volt saját tulajdonú lakása, s eladta azt, a törvény értelmében nem kaphat szociális lakást.

Reménykednek

A harmadik eset az Ostrovului CD2-es tömbházban élő család ügye. Egy földszinti szobáról van szó, itt 14 személy él, sokak számára elképzelhetetlen körülmények között. Ebből a helyzetből szeretne kikerülni Vadász Katalin, férje és öt gyermekük. A szóban forgó piciny szükséglakás a nő édesanyjának volt kiutalva, aki felnőtt gyermekeinek s ezek gyermekeinek is fedelet biztosít. Nappal nem is lehet pihenni, mert annyi ember mellett ez teljességgel elképzelhetetlen. Éjjel az alvást úgy lehet megoldani, hogy a földön is fekszenek néhányan, mert nincs hely arra, hogy mindenki ágyban tudjon aludni. A tisztálkodás is gondot jelent, főleg télen a hideg miatt. Bár víz van, de a gáztűzhely elromlott, amúgy gázpalackjuk sincs. Tehát marad a villannyal való vízmelegítés s a befűtése a csepp szobának. Mint tegnap elmondták, Vadászék egyedüli reménye az maradt, ha a szatmárnémeti önkormányzat tudna nekik egy lakást kiutalni. A meghallgatáson az alpolgármester annyit tudott mondani, hogy azon lesznek, hogy segítsenek a családon, amilyen hamar csak lehet.

 

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...