Tízéves a Dobrai Református Nőszövetség
Utoljára módositva: 2014-04-09 09:48:55

A Dobrai Református Gyülekezetben tíz éve működik a nőszövetség, melynek tagjai jelentős mértékben hozzájárultak az egyházközség és a gyülekezet szépítéséhez, gazdagodásához.

 

Vasárnap délután ünnepelték meg a dobrai nőszövetség fennállásának 10. évfordulóját

A Dobrai Református Gyülekezetben már 10 éve működik a nőszövetség, számolt be lapunknak a gyülekezet lelkipásztora, Kurta-Tőtös Szabolcs, akitől azt is megtudtuk, a megemlékező ünnepségre április 6-án délután került sor az ifjúsági teremben. Az ünnepi rendezvényen 44 nőszövetségi tag volt jelen, igét hirdetett Kurta-Tőtös Beáta lelkipásztor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye nőszövetségeinek elnöke, interaktív előadást tartott a nők szerepéről Somfalvi Edit lelkésznő, teológiai tanár. Ezt követően felelevenítették az elmúlt 10 év megvalósításait, megemlékeztek az elhunyt nőtestvérekről, majd kötetlen beszélgetéssel és szeretetvendégséggel zárult az ünnepi rendezvény. A vasárnap délutáni ünnepség keretében olvasták fel a nőszövetség egy évtizedes munkájáról készült beszámolót. 2004 áprilisában indult el a nőszövetségi tevékenység a dobrai gyülekezetben, az elmúlt időszak eredményei azt mutatják, az asszonyok munkája nyomán épült, szépült a dobrai egyház. Az első nagy megvalósítás a nőszövetség zászlajának elkészítése volt, minden egyebet a vasárnap délutáni találkozók alkalmával készített csigatészta értékesítéséből fedeztek, illetve kétkezi munkával is segítettek a nőszövetség tagjai. Az ő munkájuknak köszönhetően gyűlt össze a 300 porcelánteríték és evőeszközök, nagy fazék és lábasok, 300 kés, sótartó, savanyúságos tálak, gázpalack, mérleg, abrosz, kenyereskosár megvásárlására szükséges pénzösszeg, aztán pótoltak a templom tornyának a festésébe, a gyászkocsira drapériát, a ravatalozóba terítőt, a templomba perzsaszőnyeget és futószőnyeget vettek, megszőtték az úrasztali és szószéki terítőket, majd a templomi szőttesek elkészíttetését is finanszírozták. Az ifjúsági terembe függönyt vettek, s felszerelték a gyülekezeti konyhát. 2012-ben Nőszövetségi Vezetőségi Találkozót szerveztek, s minden évben segédkezet nyújtottak a különböző rendezvények — Szüreti Fesztivál, festők látogatása Dobrán, gyülekezeti találkozó, vendégségek szervezése — lebonyolításában. A lelkipásztor elmondta, a nőszövetségi tagok segítségével sikerült az új énekeskönyv használatát bevezetni Dobrán, ugyanakkor számos rendezvényen, kiránduláson vettek részt: irinyi és hadadi nőszövetségi zászlóavatón, debreceni, szatmárnémeti, székelyhídi nőszövetségi konferencián, több nőszövetségi imanapon, zsibói és nyíregyházai kiránduláson. „Most két szalagot — 10 éves a Nőszövetség, illetve nemzetiszín szalagot — helyezünk el a nőszövetség zászlaján, azzal a reménységgel, hogy 10 év múlva ugyanígy összegyűlünk, s új tagokkal bővülve ismét megemlékezünk mi is, akik itt vagyunk” — fogalmazott Kurta-Tőtös Szabolcs lelkipásztor.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...