Tízezer lej bírság, ha nincs másolat
Utoljára módositva: 2019-07-17 16:37:14

Még mindig a fénymásolatok országa vagyunk: júniusi ellenőrzéseik során tízezer lejre büntettek egy szatmári céget a Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség (ITM) revizorai azért, mert a munkáltató nem tartotta a munkaszerződések egy-egy másolatát azon a munkaponton, ahol az alkalmazottak dolgoztak.

A munka törvénykönyve 16. cikkelyének 4. bekezdése ugyanis kimondja — indokolják a bírságot a munkaügyi felügyelők —, hogy a munkáltató köteles megőrizni az egyéni munkaszerződés másolatát azon a munkaponton, ahol a szerződésben szereplő munkavállaló dolgozik. Hiába van érvényes munkaszerződés megkötve a felek között, és hiába van bejelentve a munkavállaló úgy, ahogy azt kell, az elektronikus rendszerbe, ha nincs másolat, jár a büntetés.

A munka-törvénykönyv egyéb paragrafusainak megsértése miatt az elmúlt hónapban hetven jegyzőkönyvet írtak a munkaügyi ellenőrök, ezek közül tizenegyben szerepelt pénzbírság-befizetési kötelezettség is. Százhúszezer lej megfizetésére kötelezték az egyik munkaadót feketemunka miatt, három cégnél büntettek azért, mert a minimálbérnél is kevesebbet fizetett a főnök az alkalmazottaknak, és három esetben azért bírságoltak, mert nem volt munkavégzési alkalmasságról szóló orvosi igazolás csatolva a munkaszerződéshez, vagy mert nem volt pontosan vezetve a bérszámfejtés.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...