Több a betörő Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-07-31 11:25:04

Az utóbbi időszakban megnőtt a betörések száma Nagykárolyban. Kovács Jenő polgármester és Eugeniu Avram kormánybiztos közösen keresik a megoldást.

 

Az utóbbi időszakban jelentősen megnőtt a betörések száma Nagykárolyban, emiatt elég sokan tesznek panaszt Nagykároly polgármesteri hivatalában. Kovács Jenő polgármester szerint sokkal hatékonyabban kellene hogy fellépjen a rendőrség, az ügyészség, a bíróság és minden olyan intézmény, amelyik tud tenni valamit a közbiztonság javításáért. Az emberek félnek, nem csak azért, mert ellopnak a házból bizonyos javakat, amiatt is, mert előfordulhat, hogy amikor hazamegy valamelyik családtag, a helyszínen találja a betörőt. Kovács Jenő hangsúlyozta: nem fogadja el egyesek részéről azt a hozzáállást, hogy oda törnek be, ahol van mit ellopni. Betörtek már olyan helyre is, ahonnan nem volt mit elvinni, de azt a keveset, ami az ott élők számára soknak számított, összetörték. Mindenki az Országos Korrupcióellenes Ügyészségről beszél, meg azokról, akik milliárdos vagyonra tesznek szert úgy, hogy megcsapolják a közvagyont, a kisembert pedig nem akarja megvédeni senki. Kovács egy olyan intézmény létrehozását szorgalmazza, amelyik az átlagember megvédését szolgálja. Számos panasz érkezik a polgármesteri hivatalba betöréses lopásokról, de olyan esetről alig akad információ, hogy megkerült a tettes. Addig módosítgatták a Büntetőtörvénykönyvet, amíg oda jutottunk, hogy nem lehet elítélni azokat, aki bűncselekményeket követnek el. Kovács Jenő úgy véli, hogy a politikusok azért alkottak olyan törvényeket, amelyek lehetővé teszik a hosszadalmas jogi procedúrát, az ítélethozatal halogatását, hogy ők se legyenek elítélhetők. A helyi rendőrségnek csak a megelőzés tartozik a hatáskörébe, sajnos sok esetben a betörők képzettebbek, mint a rendőrök. Eugeniu Avram kormánybiztos és munkatársai pénteken Nagykárolyba látogatnak, hogy a közbiztonságért felelős intézmények vezetőivel tárgyalva, megoldást keressenek a betörések megfékezésére.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:20
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:40
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gyilkosság az Orient expresszen
Ma, 21:50
Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai, mindenki gyanús. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap. Agatha Christie világhírű regényének vadonatúj filmváltozatát az ötszörös Oscar-jelölt Kenneth Branagh rendezte, s ő alakítja a jól ismert detektívet, Hercule Poirot-t is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...