Több a betörő Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-07-31 11:25:04

Az utóbbi időszakban megnőtt a betörések száma Nagykárolyban. Kovács Jenő polgármester és Eugeniu Avram kormánybiztos közösen keresik a megoldást.

 

Az utóbbi időszakban jelentősen megnőtt a betörések száma Nagykárolyban, emiatt elég sokan tesznek panaszt Nagykároly polgármesteri hivatalában. Kovács Jenő polgármester szerint sokkal hatékonyabban kellene hogy fellépjen a rendőrség, az ügyészség, a bíróság és minden olyan intézmény, amelyik tud tenni valamit a közbiztonság javításáért. Az emberek félnek, nem csak azért, mert ellopnak a házból bizonyos javakat, amiatt is, mert előfordulhat, hogy amikor hazamegy valamelyik családtag, a helyszínen találja a betörőt. Kovács Jenő hangsúlyozta: nem fogadja el egyesek részéről azt a hozzáállást, hogy oda törnek be, ahol van mit ellopni. Betörtek már olyan helyre is, ahonnan nem volt mit elvinni, de azt a keveset, ami az ott élők számára soknak számított, összetörték. Mindenki az Országos Korrupcióellenes Ügyészségről beszél, meg azokról, akik milliárdos vagyonra tesznek szert úgy, hogy megcsapolják a közvagyont, a kisembert pedig nem akarja megvédeni senki. Kovács egy olyan intézmény létrehozását szorgalmazza, amelyik az átlagember megvédését szolgálja. Számos panasz érkezik a polgármesteri hivatalba betöréses lopásokról, de olyan esetről alig akad információ, hogy megkerült a tettes. Addig módosítgatták a Büntetőtörvénykönyvet, amíg oda jutottunk, hogy nem lehet elítélni azokat, aki bűncselekményeket követnek el. Kovács Jenő úgy véli, hogy a politikusok azért alkottak olyan törvényeket, amelyek lehetővé teszik a hosszadalmas jogi procedúrát, az ítélethozatal halogatását, hogy ők se legyenek elítélhetők. A helyi rendőrségnek csak a megelőzés tartozik a hatáskörébe, sajnos sok esetben a betörők képzettebbek, mint a rendőrök. Eugeniu Avram kormánybiztos és munkatársai pénteken Nagykárolyba látogatnak, hogy a közbiztonságért felelős intézmények vezetőivel tárgyalva, megoldást keressenek a betörések megfékezésére.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:30
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:30
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 21.
Egy új ismeretség, bár még csak felszínes, mélyen felkavarja, kitölti minden gondolatát, és nem érti, hogyan érhette be eddig kevesebbel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...