Több a fóka, mint az eszkimó
Utoljára módositva: 2013-12-30 08:55:58

Az eladók kitettek magukért: az év utolsó piacnapján is benépesítették az autóvásárteret; a vevők részéről jóval kisebb volt a buzgalom, a vásárlóerő pedig végképp elfogyott év végére.

 

Az eladók kitettek magukért: többen voltak kint az idei utolsó autóvásáron, mint az őszi hónapok piacnapjain

A két ünnep között, az év utolsó vásárnapján is sramlival meg román mulatós zenével szórakoztatta a CD-árus, hangszórókból, az autópiacra látogatókat, de az ünnepi hangulat csak nem akart összejönni a szatmárnémeti, Amaci úti létesítményben. Eladó járgányból több volt, mint novemberben — amikor legutóbb autópiaci helyzetjelentést írtunk lapunkban —, 2013 utolsó piacnapján több mint négyszáz autó várt vevőre, a legtöbbje, sajnos, hiába. A nagy felhozatal csak számunkra volt szokatlan, több eladót is megkérdeztünk, hogy mi az oka az aktív jelenlétnek, ám mindenki csak visszakérdezett: mi az, hogy az év végi dátumhoz képest sok az autó, miközben nem is sok, ez ilyenkor megszokott dolog! Sőt, akik tavaly is kint voltak, úgy emlékeznek, 2012 végén sem volt gyengébb piacnap, kár, hogy a vevőket ez nem hatja meg.

 

Sok német autó

 

Eladás terén mindenesetre sokkal rosszabb volt a tegnapi nap statisztikája, mint a jelenlétet illetően, hiába ugyanis az eladók igyekezete, hogy még idén pénzzé tegyék négykerekűjüket, kevesen parolázhattak a sikeres üzlet nyélbe ütését követően: alig néhány autó talált gazdára az év végi utolsó piacnapon a déli zárás előtt. Az árak a padlón vannak — állítják az eladók —, a nyereségesség határán dolgoznak a kereskedők, miközben a vékony pénztárcájú vevők szerint az árak sajnos még mindig elég magasak. Minden autó alkuképes volt tegnap is, akár az ár tizenöt-húsz százalékát is elengedték (volna) az eladók.

A felhozatal szinte változatlan az év eleji vagy az évközi ajánlathoz képest: a kilencvenes évek végén vagy a kétezres évek elején gyártott autók tették ki az ajánlatok hetven százalékát, kevés volt a nyolcezer eurónál többet érő luxusjárgány. Továbbra is szinte csak német autót kínáltak eladásra, alig tucatnyi francia és féltucatnyi brit gyártmány állt a piactéren, távol-keleti gyártmányú autóból talán ha egy-kettőt lehetett találni a kínálatban, román gyártmányú autó egy sem volt kint.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...