Több a fóka, mint az eszkimó
Utoljára módositva: 2013-12-30 08:55:58

Az eladók kitettek magukért: az év utolsó piacnapján is benépesítették az autóvásárteret; a vevők részéről jóval kisebb volt a buzgalom, a vásárlóerő pedig végképp elfogyott év végére.

 

Az eladók kitettek magukért: többen voltak kint az idei utolsó autóvásáron, mint az őszi hónapok piacnapjain

A két ünnep között, az év utolsó vásárnapján is sramlival meg román mulatós zenével szórakoztatta a CD-árus, hangszórókból, az autópiacra látogatókat, de az ünnepi hangulat csak nem akart összejönni a szatmárnémeti, Amaci úti létesítményben. Eladó járgányból több volt, mint novemberben — amikor legutóbb autópiaci helyzetjelentést írtunk lapunkban —, 2013 utolsó piacnapján több mint négyszáz autó várt vevőre, a legtöbbje, sajnos, hiába. A nagy felhozatal csak számunkra volt szokatlan, több eladót is megkérdeztünk, hogy mi az oka az aktív jelenlétnek, ám mindenki csak visszakérdezett: mi az, hogy az év végi dátumhoz képest sok az autó, miközben nem is sok, ez ilyenkor megszokott dolog! Sőt, akik tavaly is kint voltak, úgy emlékeznek, 2012 végén sem volt gyengébb piacnap, kár, hogy a vevőket ez nem hatja meg.

 

Sok német autó

 

Eladás terén mindenesetre sokkal rosszabb volt a tegnapi nap statisztikája, mint a jelenlétet illetően, hiába ugyanis az eladók igyekezete, hogy még idén pénzzé tegyék négykerekűjüket, kevesen parolázhattak a sikeres üzlet nyélbe ütését követően: alig néhány autó talált gazdára az év végi utolsó piacnapon a déli zárás előtt. Az árak a padlón vannak — állítják az eladók —, a nyereségesség határán dolgoznak a kereskedők, miközben a vékony pénztárcájú vevők szerint az árak sajnos még mindig elég magasak. Minden autó alkuképes volt tegnap is, akár az ár tizenöt-húsz százalékát is elengedték (volna) az eladók.

A felhozatal szinte változatlan az év eleji vagy az évközi ajánlathoz képest: a kilencvenes évek végén vagy a kétezres évek elején gyártott autók tették ki az ajánlatok hetven százalékát, kevés volt a nyolcezer eurónál többet érő luxusjárgány. Továbbra is szinte csak német autót kínáltak eladásra, alig tucatnyi francia és féltucatnyi brit gyártmány állt a piactéren, távol-keleti gyártmányú autóból talán ha egy-kettőt lehetett találni a kínálatban, román gyártmányú autó egy sem volt kint.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...