Több a kérdés, mint a válasz
Utoljára módositva: 2019-12-12 08:57:07

Sűrűsödnek a kérdések a felsőberekszói kettős gyilkosság kapcsán, úgy tűnik mégsem a rekordgyorsan előállított feltételezett elkövetők a tettesek, sőt ők az elsődleges állításokkal ellentétben nem is magyarországiak.

Úgy tűnik, korai volt az öröm a december 10-én délután, Felsőberekszón elkövetett kettős gyilkosság feltételezett elkövetőinek gyors, pár órán belüli azonosítása és előállítása fölött — a paplanokkal, takarókkal házaló férfiakat több kihallgatást követően az ügyészség végül elengedte. Mint arról korábban beszámoltunk, a Szatmár és Máramaros megye határán lévő kis település egyik házában kedden délután találtak rá az 53 és a 65 éves nő vérbe fagyott, egymáson fekvő, paplannal részben letakart holttestére. Az áldozatokat brutális kegyetlenséggel, egy henger alakú tárggyal agyonverték, a nyomrögzítés és a mintavételek során pedig az is egyre konkrétabban körvonalazódott, hogy két elkövetőt kell keresniük. A gyanú két, paplanokkal házaló, roma származású férfira terelődött, akik a gyilkosság időpontjában jártak a faluban — s akik az elsődleges információk szerint Magyarországról, Debrecen környékéről érkeztek. Ugyanis ezt állították magukról, hogy portékájuk kelendőbb legyen, ezt az információt osztották meg a hazai és nemzetközi hírcsatornákkal és -ügynökségekkel a helybéliek, illetve a község polgármestere is. S bár előállításukkor az ügyészek számára rögtön nyilvánvalóvá vált, hogy ez az információ nem felel meg a valóságnak, hiszen két romániai állampolgárságú, szatmárnémeti férfiről van szó, nem siettek hivatalos közleményben pontosítani a dolgokat, tájékoztatni a közvéleményt. A paplanárusokra egyébként azért terelődött a gyanú, mert az áldozatok egyik szomszédja elmondta a rendőrségnek, hogy egy autó feltűnően hosszasan időzött a tetthely előtt, s fel is jegyezte a rendszámot, amelynek alapján a Felsőberekszótól pár kilométerre lévő Szelestyehután fel is tartóztatta a rendőrség egyik járőregysége a gépkocsit. „Információink szerint éppen a két roma származású férfi jelezte az egyik áldozat férjének, hogy a nők nem nyitják ki a ház bejárati ajtaját. S bár továbbra is fő gyanúsítottakként tartjuk számon őket, a többszöri kihallgatásokat követően és bizonyítékok hiányában szabadon engedtük őket. A kihallgatások és a nyomozás több szálon is folytatódik, pillanatnyilag még senkit nem helyeztünk vád alá” — nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek Marius Iancu ügyész. A rendőrség szerdán nyomkereső kutyával járta végig Felsőberekszót, az állat pedig több helyen is jelzett, az adatgyűjtés, kihallgatások jelenleg is folyamatban vannak.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...