Több a munkaadó, több az alkalmazott
Utoljára módositva: 2014-04-17 10:41:21

Az év eddigi időszakában a munkavállalók és a munkaadók száma is növekedett a múlt év végi adatokhoz képest, derült ki Dan Alinnak, az ITM felügyelőjének tájékoztatójából.

Az aktív alkalmazottak száma növekvő tendenciát mutat

Szatmár megyében április 11-én 83 565 aktív munkaszerződés, 85 139 aktív alkalmazott és aktív 7572 munkaadó szerepelt a nyilvántartásban, derült ki Dan Alinnak, a Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség (ITM) főfelügyelőjének tegnap, a prefektusi kollégiumi ülésen elhangzott beszámolójából. A felügyelőtől azt is megtudhattuk, hogy míg az aktív munkaszerződések száma csökkenő tendenciát mutat — 2013. december 31-én 89 005 volt, 2014. április 11-én viszont csak 83 565 volt —, addig az aktív alkalmazottak száma növekvőben van — 2012 végén 79 095, 2013 végén 82 930 volt —, ugyanakkor az aktív munkaadók száma is növekedett évről évre, 2012 végén 7178, 2013 végén 7490 volt. „Felhívnám a munkaadók figyelmét arra, hogy a 2011-ben elfogadott 500-as számú kormányhatározat értelmében az alkalmazottak nyilvántartását a REVISAL-program keretében kell megoldani” — fogalmazott Dan Alin, aki arra is rávilágított, hogy a munkabiztonságra és a feketemunka felderítésére fordítanak kiemelt figyelmet idén. Eugeniu Avram kormánybiztos felhívta az ITM képviselőjének és a decentralizált intézmények jelen levő vezetőinek a figyelmét arra, hogy a törvényszegőkkel szemben szigorúan és határozottan lépjenek fel.

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...