Több hiba, gyorsabb elhárítás
Utoljára módositva: 2019-07-10 14:54:15

66%-kal több hibát regisztráltak tavaly a távközlési szolgáltatók, amelyek közel 15 millió kapcsolatot érintettek — közölte az ANCOM.

A tavalyi évben 556 meghibásodást regisztráltak romániai távközlési szolgáltatók, 66 százalékkal többet, mint 2017-ben. A leginkább érintett Konstanca megye volt, ott 64 incidenst vettek nyilvántartásba, míg a legkevésbé Ialomiţa megye volt érintett, mindössze kilenc meghibásodással — tette közzé a román távközlési hatóság (ANCOM).

Szintén sok meghibásodás történt még Dolj (57), Teleorman (55) és Olt (54) megyében, míg a kevesebbet regisztrálók között volt a szomszédos Bihar és Szilágy (11–11). Szatmár megye a kevésbé érintettek közé tartozik, nálunk csak 13 esetben jegyeztek biztonsági incidenseket.

A leginkább a mobiltelefonos és SMS-szolgáltatások voltak érintettek országszerte, a legkevesebb hibát pedig az audiovizuális programok közvetítésében észlelték. A legtöbb esetben, a meghibásodások 86 százalékában külső tényezők játszottak közre, például nem volt elektromos áram, 14 százalékban hálózati hibáról volt szó (szoftver- vagy hardverhiba), de a viszontagságos időjárás (extrém havazás, viharok tettek tönkre berendezéseket, hálózati antennákat, kábeleket) is problémát okozott, valamint ismeretlen tettesek általi szándékos károkozásra, vandalizmusra is bőven akadt példa.

Bár több hiba történt, ezek elhárítása jelentősen felgyorsult tavaly: míg 2017-ben átlagosan 8 óra alatt oldották meg a szolgáltatók a felmerült problémákat, addig 2018-ban már elegendő volt számukra 5 óra is — teszi még hozzá az ANCOM.

 

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...