Több hiba, gyorsabb elhárítás
Utoljára módositva: 2019-07-10 14:54:15

66%-kal több hibát regisztráltak tavaly a távközlési szolgáltatók, amelyek közel 15 millió kapcsolatot érintettek — közölte az ANCOM.

A tavalyi évben 556 meghibásodást regisztráltak romániai távközlési szolgáltatók, 66 százalékkal többet, mint 2017-ben. A leginkább érintett Konstanca megye volt, ott 64 incidenst vettek nyilvántartásba, míg a legkevésbé Ialomiţa megye volt érintett, mindössze kilenc meghibásodással — tette közzé a román távközlési hatóság (ANCOM).

Szintén sok meghibásodás történt még Dolj (57), Teleorman (55) és Olt (54) megyében, míg a kevesebbet regisztrálók között volt a szomszédos Bihar és Szilágy (11–11). Szatmár megye a kevésbé érintettek közé tartozik, nálunk csak 13 esetben jegyeztek biztonsági incidenseket.

A leginkább a mobiltelefonos és SMS-szolgáltatások voltak érintettek országszerte, a legkevesebb hibát pedig az audiovizuális programok közvetítésében észlelték. A legtöbb esetben, a meghibásodások 86 százalékában külső tényezők játszottak közre, például nem volt elektromos áram, 14 százalékban hálózati hibáról volt szó (szoftver- vagy hardverhiba), de a viszontagságos időjárás (extrém havazás, viharok tettek tönkre berendezéseket, hálózati antennákat, kábeleket) is problémát okozott, valamint ismeretlen tettesek általi szándékos károkozásra, vandalizmusra is bőven akadt példa.

Bár több hiba történt, ezek elhárítása jelentősen felgyorsult tavaly: míg 2017-ben átlagosan 8 óra alatt oldották meg a szolgáltatók a felmerült problémákat, addig 2018-ban már elegendő volt számukra 5 óra is — teszi még hozzá az ANCOM.

 

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...