Több mint 100 diák bukott le
Utoljára módositva: 2019-10-12 09:08:30

Bár már egy hónapja elkezdődött a tanév, sok diák számára nehéz visszadöccenni a tanulásba, végigülni a hosszú és unalmas órákat, mikor sokkal kellemesebben is eltölthetik az időt.

Az iskolai lógások megfékezése érdekében a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség munkatársai kétnapos razzia során fésülték át a kávézókat, kocsmákat, szórakozóhelyeket és teraszokat — egyszóval azokat a helyeket, ahol a diákok sokkal szívesebben ütik el az időt, mint a tantermekben. Az iskolakerülés megfékezése érdekében végzett ellenőrzések során nem kevesebb mint 58 vendéglátóipari egységet jártak végig — amelyekben nem mellékesen a kamaszok gond nélkül vásárolhatnak dohánytermékeket és alkoholos italokat is. Igaz, egy már két évtizede hatályban lévő törvény értelmében szigorúan tilos kiskorú személyt alkoholos itallal kiszolgálni (s aki ezt megszegi, 100–500 lej közötti összegre bírságolhatják) — de az is igaz, hogy a bárosok és csaposok legtöbbje csak rendkívüli esetben kéri el a vendég személyi igazolványát, s ellenőrzi, hogy betöltötte-e már a 18-at. Elvégre nekik is meg kell élni valamiből, és ha a 16–17 éves kamaszt nem szolgálják ki a korsó sörrel, honnan lesz bevételük?

A lógós diákokat vadászó razzia során a rendőrök közel 150 személyt igazoltattak, és 106 olyan diákot azonosítottak, akik a tanítási idő alatt hiányoztak az iskolából. A rendőrök minden esetben értesítették a tanfelügyelőséget, valamint annak a tanintézmények a vezetőségét is, ahová a lebukott diák „jár”, ugyanakkor a fiatalokkal is elbeszélgettek, egyrészt magának az iskolakerülésnek, másrészt a cigarettázás, az alkohol és az energiaitalok fogyasztásának súlyosan egészségkárosító következményeiről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...