Több mint 18 ezer lejjel segít a Harag György Társulat
Utoljára módositva: 2019-09-13 10:57:42

Csütörtökön, szeptember 12-én adta át a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a Proscenium Alapítvány vezetősége azt a több mint 18 ezer lejt, amellyel a tízéves, akut limfoid leukémiában szenvedő Barna Tamás debreceni gyógykezelését támogatják.

A Harag György Társulat évente akár több jótékonysági rendezvénnyel segít a rászorulókon; most a jótékonysági gálaműsorral, illetve az ezzel kapcsolatos kézművesvásárokkal a színház egyik munkatársának közeli hozzátartozóját segítették — Tamás egyik nagymamája, Veres Katalin ugyanis az Északi Színház munkatársaként dolgozik. A jótékonysági rendezvények sora a Partiumi Magyar Napok alkalmával kezdődött, a Kossuth-kerti záróhétvégén a színházi sátornál színháztörténeti könyveket, bögréket és a „Haragos kézművesek” munkáit lehetett megvásárolni.

Szeptember 6-án a társulat jótékonysági gálaműsorral gyűjtött a kisfiú gyógykezelésére: az elmúlt évadot lezáró, nagy sikerű gálát tűzték újra műsorra Bessenyei Gedő István társulatigazgató rendezésében. Az előadás előtt, illetve annak szünetében a társulat kézműveskedő színészei és a háttérszemélyzet tagjai által készített termékeket lehetett megvásárolni az előcsarnokban. A PMN alkalmával, a színházi sátornál és a jótékonysági előadáshoz kötött vásár esetében is a társulat munkáját segítő Proscenium Alapítvány állta az alapanyagok árát.

A vásárokon Bandura Emese, Bogár Barbara, Budizsa Evelyn, Budizsa Anikó, Frumen Gergő, Gál Ágnes, Laczkó Tekla, Keresztes Ágnes, Kovács Éva, Méhes Kati, Moldován Blanka, Nagy Anikó, Péter Attila Zsolt és Rappert-Vencz Stella állt a nemes ügy mellé kézműves termékeivel.

A csütörtöki eseményen Nagy Orbán, az Északi Színház főigazgatója, Bessenyei Gedő István társulatigazgató, a Proscenium Alapítvány elnöke és Stier Péter adminisztratív igazgató, az alapítvány alelnöke adta át Barna Tamás nagymamájának a jótékony célra gyűlt összeget: összesen 17 834 lejt és 70 eurót.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...