Több mint 18 ezer lejjel segít a Harag György Társulat
Utoljára módositva: 2019-09-13 10:57:42

Csütörtökön, szeptember 12-én adta át a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a Proscenium Alapítvány vezetősége azt a több mint 18 ezer lejt, amellyel a tízéves, akut limfoid leukémiában szenvedő Barna Tamás debreceni gyógykezelését támogatják.

A Harag György Társulat évente akár több jótékonysági rendezvénnyel segít a rászorulókon; most a jótékonysági gálaműsorral, illetve az ezzel kapcsolatos kézművesvásárokkal a színház egyik munkatársának közeli hozzátartozóját segítették — Tamás egyik nagymamája, Veres Katalin ugyanis az Északi Színház munkatársaként dolgozik. A jótékonysági rendezvények sora a Partiumi Magyar Napok alkalmával kezdődött, a Kossuth-kerti záróhétvégén a színházi sátornál színháztörténeti könyveket, bögréket és a „Haragos kézművesek” munkáit lehetett megvásárolni.

Szeptember 6-án a társulat jótékonysági gálaműsorral gyűjtött a kisfiú gyógykezelésére: az elmúlt évadot lezáró, nagy sikerű gálát tűzték újra műsorra Bessenyei Gedő István társulatigazgató rendezésében. Az előadás előtt, illetve annak szünetében a társulat kézműveskedő színészei és a háttérszemélyzet tagjai által készített termékeket lehetett megvásárolni az előcsarnokban. A PMN alkalmával, a színházi sátornál és a jótékonysági előadáshoz kötött vásár esetében is a társulat munkáját segítő Proscenium Alapítvány állta az alapanyagok árát.

A vásárokon Bandura Emese, Bogár Barbara, Budizsa Evelyn, Budizsa Anikó, Frumen Gergő, Gál Ágnes, Laczkó Tekla, Keresztes Ágnes, Kovács Éva, Méhes Kati, Moldován Blanka, Nagy Anikó, Péter Attila Zsolt és Rappert-Vencz Stella állt a nemes ügy mellé kézműves termékeivel.

A csütörtöki eseményen Nagy Orbán, az Északi Színház főigazgatója, Bessenyei Gedő István társulatigazgató, a Proscenium Alapítvány elnöke és Stier Péter adminisztratív igazgató, az alapítvány alelnöke adta át Barna Tamás nagymamájának a jótékony célra gyűlt összeget: összesen 17 834 lejt és 70 eurót.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...