Több mint 26 millióan lépték át a román államhatárt idén nyáron
Utoljára módositva: 2019-09-08 05:20:07

Mintegy 26 millió személy lépte át az országhatárt az idei nyári szezonban, 17 százalékkal többen, mint egy évvel korábban – tájékoztatott szombaton a határrendészet.

A közlemény értelmében idén június 1-je és szeptember 6-a között mintegy 26 millió személy lépte át az államhatárt, közülük 12,5 millióan belépésre, 13,5 millióan pedig az országból való kilépésre jelentkeztek, ugyanakkor 6,3 millió szállítóeszközt jegyeztek. Tavaly ugyanebben az időszakban 22,4 millió személyt és 5,2 közlekedési eszközt regisztráltak a határátkelőknél, ami a személyforgalom 17 százalékkal, a szállítóeszközök forgalmának pedig 20 százalékkal való növekedését jelenti.

A legnagyobb forgalmat a román-magyar határátkelőknél jegyezték, itt körülbelül 7,7 millióan keltek át, valamint a repülőtéri átkelőknél, ahonnan 6,4 millió személy indult külföldre, illetve érkezett az országba.

A határrendészet minden szükséges intézkedést meghozott annak érdekében, hogy az elkövetkező időszakban is gördülékeny legyen a határforgalom – mutat rá még a közlemény, amelyben ugyanakkor azt javasolják a külföldre utazóknak, hogy a torlódások elkerülése érdekében használják valamennyi határátkelőt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...