Több mint 300 EU-s munkahely
Utoljára módositva: 2014-01-07 10:38:57

Nagy-Britannia és Írország is szélesre tárta munkaerőpiacának kapuit a romániai munkavállalók előtt idén január elsejétől, a britek kizárólag orvosi asszisztenseket várnak a szigetországba.

 

Százötven egészségügyi asszisztensi állást hirdetett meg Nagy-Britannia a romániai munkavállalók számára, legalábbis a hivatalos uniós munkaerőközvetítő- portál (eures.anofm.ro) tegnap frissített adatai szerint. Egy ilyen állásban évi bruttó 21–28 ezer angol fontot lehet keresni heti 37,5 órai munkával a Nottinghamshire tartománybeli kórházakban, évi 35 napos, alanyi jogon járó pihenőszabadság mellett, az állásra Szatmár megyeiek is jelentkezhetnek europass formájú, angol nyelven megírt önéletrajzukat a il_eures@il.anofm.ro e-mail-címre elküldve, január 31-ig. Alapkövetelmény egy 2013-ban szerzett hat hónapos régiség megléte, az angol nyelv ismerete és ápolási és szülészeti tanácsi regisztráció.

 

Németország és Írország

 

Németország százharminc állást hirdetett meg ugyanebben a programban romániaiak számára, elsősorban Bajorország és Baden-Württemberg tartományok keresnek romániai és köztük szatmári szakembereket is. Villanyszerelőként bruttó 15 eurót is meg lehet keresni óránként, de a legrosszabb ajánlat is 10 eurós órabérrel kecsegtet. Műanyagipari dolgozót, idősgondozói asszisztenst, kovácsot, víz- és gázhálózat-kiépítőt vagy szakácsot várnak leginkább Romániából a németek, tíz eurónál kevesebbet egyik állásban sem fizetnek óránként.

Írországba Dublin környékére huszonöt szabad munkahelyre várnak romániai szemészeket, pszichiátereket, évi 28 ezer eurós bruttó fizetésért vagy orvosi asszisztenseket fele ekkora fizetésért.

 

Bővebb tájékoztatás

 

Aki személyesen szeretne tájékoztatást kapni az uniós munkavállalási lehetőségekkel kapcsolatban, a szatmárnémeti, a tasnádi, a nagykárolyi, az erdődi vagy a turci munkaerő-közvetítő irodákban érdeklődhet. De hívhatja az ügynökség szatmárnémeti, Ion Ghica utca 36. szám alatti központi székhelyének ügyeletesét, a 0261-770 237-es telefonszámon, vagy írhat ennek elektronikus levelet a sm_lmv@sm.anofm.ro e-mail-címre.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...