Több mint 76 000-en megkapták már a különbözetet az átszámított nyugdíj után
Utoljára módositva: 2019-09-30 10:31:51

Szeptember 30-án lezárul a nehéz munkakörülmények között dolgozó személyek nyugdíjának az átszámítási folyamata, az összesen 81 000 nyugdíjas közül több mint 76 000 már megkapta a különbözetet, nyilatkozta Marius Budăi munkaügyi miniszter vasárnap este a Romania TV műsorában.

‘Szeptember 30-án lezárul a nyugdíjak átszámítási folyamata. Amikor a törvényt kezdeményeztük, és kiszámoltuk a költségvetést, 100 000 potenciális kedvezményezettel számoltunk, a valóságban jelenleg valamivel többen vannak mint 81 000, és közülük 76 000 már megkapta a különbözeteket, 2018. október elsejétől számítva egészen mostanig. A következő időszakban a többi, erre jogosult nyugdíjas is megkapja a pénzt’ – szögezte le a munkaügyi miniszter.

Arra a kérdésre, hogy milyen értékű különbözetekről van szó, a miniszter rámutatott, hogy volt olyan eset, amikor ez az összeg 800, vagy akár 1000 lejre is rúgott.

A miniszer megemlítette, hogy a kormány rendeletet készül elfogadni, amely azoknak a személyeknek a nyugdíját szabályozza majd, akik föld alatt dolgoztak, de nem kapták meg a besorolást a megfelelő munkakategóriába. Budăi szerint 2000-3000 személyről van szó.

A miniszter szerint főként azoknak a nyugdíját számították át, akik az 1-es munka kategóriában, vagy a speciális kategóriában dolgoztak és nyugdíjba vonulásukkor nem kapták meg a megfelelő pontszámot a jövedelem értékének kiszámításához.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...