Több mint egymillió euró értékben rótt ki büntetést a Munkaügyi Felügyelőség
Utoljára módositva: 2019-08-20 14:02:57

1,025 millió euró (4,849 millió lej) értékben bírságolt országszerte a Munkaügyi Felügyelőség a július 29-e és augusztus 9-e között végzett ellenőrző akciók során – tájékoztat közleményében az intézmény.

 

Összesen 236 feketén foglalkoztatott munkavállalóra bukkantak, közülük 35-en Bukarestben, 29-en Suceava, 23-an Konstanca megyében dolgoztak.

A felügyelők 2427 esetben a munkaviszonyt ellenőrizték és 4,141 milió lej értékben büntettek. 552 munkáltató kapott bírságot be nem jelentett munkavégzés miatt, összesen 3,076 millió lej értékben.

 

1519 helyen a munkabiztonsági és munkaegészségügyi előírások betartását ellenőrizték, és 708.000 lej értékben róttak ki büntetést az észlelt hiányosságok miatt.

 

A munkáltatók ugyanakkor 263 olyan esetet jelentettek a területi munkaügyi felügyelőségeknek, amelyek kapcsán megállapításra vár, hogy munkabalesetnek minősülnek-e vagy sem. Ezek közül 134-et Bukarestben, 32-t Temes megyében, 28-at pedig Kolozs megyében jegyeztek. AGERPRES/(RO – szerző: George BĂNCIULEA, szerkesztők: Mariana NICA; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...