Több mint ezer fertőzést jelentettek
Utoljára módositva: 2019-05-24 10:04:41

Az ország 69 kórházából több mint ezer, az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzést jelentettek 2019 első négy hónapjában, azaz csaknem kétszer annyi esetet, mint tavaly ugyanebben az időszakban – közölte csütörtökön az egészségügyi minőségmenedzsmenttel foglalkozó országos hatóság (ANMCS).

 

A hatóság statisztikái szerint az elmúlt esztendő folyamán összesen 2274 kórházon belüli fertőzést jelentett 110 egészségügyi intézmény. A szakhatóság összehasonlította a tavalyi első négy hónap és az idei esztendő első négy hónapjának vonatkozó adatait is. Ezek szerint míg tavaly januártól áprilisig 50 kórház az egészségügyi ellátással összefüggő 635 fertőzést jelentett, addig idén 69 egészségügyi intézmény 1092 ilyen esetet jelzett.

 

Az ANMCS szerint a legtöbb esetben a Clostridium difficile, az Acinetobacter, a Klebsiella és a Staphylococcus aureus baktériumok váltották ki a kórházi fertőzést.

 

Az adatok arra engednek következtetni, hogy egyre több kórházon belüli fertőzést jelentenek az egészségügyi intézmények, ami a betegbiztonsági kultúra fejlődésének a jele – állítja a szakhatóság, hangsúlyozva, hogy az ilyen fertőzések jelentésével nem a vádaskodás vagy szankcionálás a cél, hanem a fertőzési kockázat felmérése és főbb okainak azonosítása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...