Több mint száz szatmári a Székelyek nagy menetelésén
Utoljára módositva: 2013-10-31 09:01:12

Mihály András városi EMNP-elnök és Veres-Kupán Enikő megyei EMNT-elnök

Nyilatkozatban köszönik meg az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Szatmár megyei szervezetének vezetői azoknak a szatmáriaknak, akik felismerték a megmozdulás fontosságát, és részt vettek a hétvégi Székelyek nagy menetelésén, hozzájárulva ahhoz, hogy megkerülhetetlen kérdés legyen a székelyföldi autonómia ügye. Az a több mint száz Szatmár megyei honfitárs, aki részt vett a két háromszéki falu között létrehozott ötvenöt kilométeres élő lánc megalkotásában, történelmi esemény részeseivé válhatott, jelentette ki Veres-Kupán Enikő, az EMNT Szatmár megyei szervezetének elnöke. A vasárnapi nagy menetelésen Veres-Kupán szerint is százhúszezer ember vett részt, szerinte ez minden erdélyi emberben megerősíthette a hitet abban, hogy az autonómia kézzelfogható közelségbe került. A szatmári EMNT-elnök szerint az önrendelkezés egy működő rendszernek számít Európában, ennek romániai megvalósítása nem csak a magyarok érdeke, ez lehet a romániai demokrácia fokmérője is.

Az EMNT és az EMNP Szatmár megyei szervezetei minden további rendezvényt is támogatni fognak, azokon a lehető legnagyobb létszámban igyekeznek ott lenni. A Szatmári Friss Újság kérdésére válaszolva Veres-Kupán elmondta, azért tartja fontosnak a székelyek autonómia-törekvéseit támogatni, mert azok precedenst teremthetnek ahhoz, hogy megalakulhasson az a partiumi autonómia, amit az egy hónappal ezelőtt megalakult Partiumi Autonómia Tanács is szorgalmaz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...