Több munkálat is folyamatban van Majtény községben
Utoljára módositva: 2014-04-17 07:41:10

Merker József

Orvosi rendelő. Szentmiklóson nyílt egy orvosi rendelő, ahova állandó program szerint fog kijárni egy háziorvos — tájékoztatott Merker József alpolgármester (képünkön). A településnek körülbelül hatszáz lakosa van, nagy részük az idősebb korosztályhoz tartozik, a fiatalabbak többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak. A szentmiklósiak ritkán hagyják el a települést, ezért nagy segítség számukra egy olyan háziorvos, aki helyben rendel.

Víz- és csatornahálózat. Kismajtényban már elkészült a szennyvíztisztító a község három települése (Kismajtény, Nagymajtény, Domahida) számára, jelenleg öt kilométeren építik a kanálisokat, a jövőben szeretnék bővíteni a hálózatot. Nagymajtényban és Gilvácson épül a vízhálózat, amit rácsatlakoztatnak a Szamosdob és Nagykároly közötti fővezetékre.

Útkorszerűsítés. A nyár folyamán folytatódik a községi utak modernizálása. A Domahidát a Nagykároly—Szatmárnémeti országúttal összekötő 53-as megyei utat fogják modernizálni, ami négy-öt kilométerrel lerövidíti a Szatmárnémetibe utazók útját.

Belvizek. A tervek között szerepel a belvízlevezetés megoldása Nagymajtény, Kismajtény, Domahida, Szentmiklós és Gilvács településeken. Domahidán most is gondot jelentene egy nagyobb esőzés. Mivel az Országos Talajjavító Hivatal csak magas díjak kifizetése után végez belvízlecsapolást, a község önerőből igyekszik megoldani ezt a gondot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...