Több munkálat is folyamatban van Majtény községben
Utoljára módositva: 2014-04-17 07:41:10

Merker József

Orvosi rendelő. Szentmiklóson nyílt egy orvosi rendelő, ahova állandó program szerint fog kijárni egy háziorvos — tájékoztatott Merker József alpolgármester (képünkön). A településnek körülbelül hatszáz lakosa van, nagy részük az idősebb korosztályhoz tartozik, a fiatalabbak többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak. A szentmiklósiak ritkán hagyják el a települést, ezért nagy segítség számukra egy olyan háziorvos, aki helyben rendel.

Víz- és csatornahálózat. Kismajtényban már elkészült a szennyvíztisztító a község három települése (Kismajtény, Nagymajtény, Domahida) számára, jelenleg öt kilométeren építik a kanálisokat, a jövőben szeretnék bővíteni a hálózatot. Nagymajtényban és Gilvácson épül a vízhálózat, amit rácsatlakoztatnak a Szamosdob és Nagykároly közötti fővezetékre.

Útkorszerűsítés. A nyár folyamán folytatódik a községi utak modernizálása. A Domahidát a Nagykároly—Szatmárnémeti országúttal összekötő 53-as megyei utat fogják modernizálni, ami négy-öt kilométerrel lerövidíti a Szatmárnémetibe utazók útját.

Belvizek. A tervek között szerepel a belvízlevezetés megoldása Nagymajtény, Kismajtény, Domahida, Szentmiklós és Gilvács településeken. Domahidán most is gondot jelentene egy nagyobb esőzés. Mivel az Országos Talajjavító Hivatal csak magas díjak kifizetése után végez belvízlecsapolást, a község önerőből igyekszik megoldani ezt a gondot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...