Több munkálat is folyamatban van Majtény községben
Utoljára módositva: 2014-04-17 07:41:10

Merker József

Orvosi rendelő. Szentmiklóson nyílt egy orvosi rendelő, ahova állandó program szerint fog kijárni egy háziorvos — tájékoztatott Merker József alpolgármester (képünkön). A településnek körülbelül hatszáz lakosa van, nagy részük az idősebb korosztályhoz tartozik, a fiatalabbak többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak. A szentmiklósiak ritkán hagyják el a települést, ezért nagy segítség számukra egy olyan háziorvos, aki helyben rendel.

Víz- és csatornahálózat. Kismajtényban már elkészült a szennyvíztisztító a község három települése (Kismajtény, Nagymajtény, Domahida) számára, jelenleg öt kilométeren építik a kanálisokat, a jövőben szeretnék bővíteni a hálózatot. Nagymajtényban és Gilvácson épül a vízhálózat, amit rácsatlakoztatnak a Szamosdob és Nagykároly közötti fővezetékre.

Útkorszerűsítés. A nyár folyamán folytatódik a községi utak modernizálása. A Domahidát a Nagykároly—Szatmárnémeti országúttal összekötő 53-as megyei utat fogják modernizálni, ami négy-öt kilométerrel lerövidíti a Szatmárnémetibe utazók útját.

Belvizek. A tervek között szerepel a belvízlevezetés megoldása Nagymajtény, Kismajtény, Domahida, Szentmiklós és Gilvács településeken. Domahidán most is gondot jelentene egy nagyobb esőzés. Mivel az Országos Talajjavító Hivatal csak magas díjak kifizetése után végez belvízlecsapolást, a község önerőből igyekszik megoldani ezt a gondot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...