Több munkálat is folyamatban van Majtény községben
Utoljára módositva: 2014-04-17 07:41:10

Merker József

Orvosi rendelő. Szentmiklóson nyílt egy orvosi rendelő, ahova állandó program szerint fog kijárni egy háziorvos — tájékoztatott Merker József alpolgármester (képünkön). A településnek körülbelül hatszáz lakosa van, nagy részük az idősebb korosztályhoz tartozik, a fiatalabbak többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak. A szentmiklósiak ritkán hagyják el a települést, ezért nagy segítség számukra egy olyan háziorvos, aki helyben rendel.

Víz- és csatornahálózat. Kismajtényban már elkészült a szennyvíztisztító a község három települése (Kismajtény, Nagymajtény, Domahida) számára, jelenleg öt kilométeren építik a kanálisokat, a jövőben szeretnék bővíteni a hálózatot. Nagymajtényban és Gilvácson épül a vízhálózat, amit rácsatlakoztatnak a Szamosdob és Nagykároly közötti fővezetékre.

Útkorszerűsítés. A nyár folyamán folytatódik a községi utak modernizálása. A Domahidát a Nagykároly—Szatmárnémeti országúttal összekötő 53-as megyei utat fogják modernizálni, ami négy-öt kilométerrel lerövidíti a Szatmárnémetibe utazók útját.

Belvizek. A tervek között szerepel a belvízlevezetés megoldása Nagymajtény, Kismajtény, Domahida, Szentmiklós és Gilvács településeken. Domahidán most is gondot jelentene egy nagyobb esőzés. Mivel az Országos Talajjavító Hivatal csak magas díjak kifizetése után végez belvízlecsapolást, a község önerőből igyekszik megoldani ezt a gondot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...