Több munkást kérnek a megyei utakra
Utoljára módositva: 2018-05-14 12:46:55

A Szatmár megyei utak karbantartásával a Kolozs megyei Diferit Kft. foglalkozik. A megyei tanács munkatársai ellenőrzik a kivitelezést, és a hatékonyság érdekében több munkást kérnek.

A megyei utak karbantartásával megbízott cégek az ütemterv szerint dolgoznak, derül ki a Szatmár Megyei Tanács szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből. Május 10-én a Diferit Kft. munkatársai a Szokond–Kisszokond, Hadad és a Szilágy megyei határ közötti útszakaszon s a Felsőboldád felé vezető megyei úton végeztek karbantartási munkálatokat. A megyei tanács alelnöke, Ioan Rus és a műszaki osztály vezetője, Ioan Şereş a helyszínen végeztek terepszemlét, megvizsgálva a kivitelezés minőségét, illetve azt, hogy betartja-e a kivitelező az előre meghatározott ütemtervet. Az említett útszakaszokon kátyúzási és nagy útfelületen zajló aszfaltozási munka zajlik. A megyei tanács vezetősége arra a következtetésre jutott, hogy a kátyúzási munkálatok mihamarabbi befejezése érdekében indokolt lenne az útjavítást végző munkások számának növelése. Ennek érdekében a megyei tanács írásban szólította fel a kivitelezőt, s a jövő hét folyamán találkozóra hívják a cég képviselőit, hogy megbeszéljék a munkálatok gyakorlatba ültetésének szakaszait.

Jelenleg a 196-os jelzésű megyei út–Nántű–Bábca–Máramaros megyei határ, a Gombáspuszta–Szárazberek, az Erdőd–Magyargéres–Gyöngy–Ákos, a Szatmárnémeti–Lázári–Szárazberek, az Alsószopor–Szilágy megyei határ és a 19-es országút–Felsőboldád útszakaszon dolgoznak a Diferit Kft. munkatársai, míg a Tasnád–Tasnádszilvás–Sződemeter–Érkőrös, a Szatmárudvari–Batiz, az Ákos–Újnémet, az Avasújváros–Máramaros megyei határ, a Nagyároly–Kaplony, a Szokond–Kisszokond és a Lajosmajor–Vadaspuszta közötti megyei utak javítási munkálataira vonatkozó munkakezdési parancsot már aláírta a megyei tanács, s csak a kivitelezőn múlik, mikor kezd el dolgozni. A garancia alatt levő utak közül a legtöbbet május 10-ig megjavította a kivitelező, jelenleg a Piskolt–Érendréd, Szatmárnémeti–Szárazberek útszakaszokon dolgoznak a munkások.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. január 19.)


  KONYHA
  Készítsünk olyan ételeket újévre, amelyekkel két legyet ütünk egy csapásra: nemcsak a szilveszteri menühöz, de az újévi asztalra is ...