Több önrész kell a módosításokhoz
Utoljára módositva: 2019-07-15 11:26:13

Négy, összesen hatvanmillió lej értékű állami vagy EU-s részfinanszírozásban érintett városfejlesztési projektjén kellett hogy változtasson a város; a tanácsosok múlt csütörtöki ülésükön elfogadták a szatmárnémeti városvezetés által kért módosításokat.

A Kubik és környékének modernizálása, az Ostrovului utca és környékének felújítása, a 29-es és 7-es számú óvodák fejlesztése, valamint a buszterminál építése volt érintett a módosítások által.

Másodjára vitték a tanács elé ezeknek a városfejlesztési terveknek a gazdasági-technikai mutatóit, a törvények változása, illetve a PSD-kormány gazdasági, pénzügyi és fiskális intézkedései indokolták ennek a lépésnek a megtételét, nyilatkozta az ülést követően a szatmárnémeti polgármester. Kereskényi Gábor elmondta, hogy a város önrésze nőtt sokat a változások miatt, ezt kellett javítani a tervezetekben, ugyanakkor új számításokat is kellett végezni, mivel változott — sajnos a lej kárára — az euró árfolyama. „Kérésemre a városháza gazdasági osztálya kiszámolta, hogyan változik a saját kasszát érintő hozzájárulás — részletezte Kereskényi —, és úgy néz ki, hogy még így is megéri folytatni. Pár tízezer lejről egymillió lejre is nő a város önrésze, illetve két százalékról negyven százalékra emelkedik egy másik beruházást illetően. De például az óvodafelújítások esetében az emelést követően is a mindkét óvodát érintő költségek hetven százalékát kell a városnak kifizetnie, miközben támogatás nélkül egyetlen óvoda felújítása is kétszer ennyi pénzébe kerülne a városnak” — nyilatkozta a polgármester.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...