Több pénz az egészségügynek
Utoljára módositva: 2014-07-30 09:06:17

Pozitív költségvetés-kiegészítésre számít Victor Ponta kormányfő. Az egészségügy kapja a legtöbb pénzt. A költségvetés-kiegészítéséről pénteken, rendkívüli ülésen döntenek — mondta Ponta.

Több pénzt kap a következő költségvetés-kiegészítésnél az egészségügyi, honvédelmi, gazdasági, tanügyi, szállítási és kulturális minisztérium, illetve a belügyminisztérium és az Állandó Választási Bizottság — írja a Mediafax hírügynökség. Az új költségvetési módosításról pénteki rendkívüli ülésén dönt majd a kormány. A Mediafax úgy tudja, az egészségügy 489 millió lejt kap a kormánytól, az Országos Egészségügyi Biztosító Pénztárnak 166 millió lejt utal át az állam, a honvédelmi minisztérium 400 millió lejt, a gazdasági minisztérium 300 millió lejt, tanügyminisztérium 150 millió lejt, a szállítási minisztérium 356 millió lejt, a kulturális minisztérium 10 millió lejt, a munkaügyi minisztérium 42 millió lejt, a belügyminisztérium és az Állandó Választási Bizottság pedig egyenként 192 millió lejt kapnak a költségvetés-kiegészítés során. A kormány ugyanakkor pénzt von el a pénzügyminisztériumtól és a környezetvédelmi minisztériumtól — írja a Mediafax. Előbbi 750 millió, utóbbi 24 millió lejjel kap kevesebbet a büdzsé pénteki újraosztásakor. Ezt Liviu Voinea költségvetésért felelős tárca nélküli miniszter is megerősítette. Voinea elmondta, a fontosabb intézmények közül csak ez a kettő gazdálkodhat kevesebb forrásból a következő időszakban. Voinea szerint a beruházásokra szánt keretből nem vontak el pénzeket. Hozzátette, várhatóan 1 milliárd lejjel nagyobbak lesznek az állami bevételek a vártnál, igaz, a kiadások is 1,34 milliárd lejjel nagyobbak lesznek, de még így is tartani tudja az ország a 2,2 százalékos deficit-célt. A kormány továbbá 600 millió lejt utal át az önkormányzatoknak tartozásaik törlesztésére. Victor Ponta kormányfő újságírói kérdésre elmondta, a gazdasági minisztérium a kormány által kapott pénzösszegből a kis- és középvállalkozások de minimis támogatását, illetve az európai szabványoknak megfelelő vállalatok fejlesztését finanszírozza, a szállítási minisztériumnak szánt pénzből pedig a CFR tartozásait fedezik majd — nyilatkozta. A miniszterelnök azt mondta, a pénteki pozitív költségvetés-kiegészítés lesz, a júniusi költségvetési bevételek pedig megfelelnek a kormány ütemtervének, vagyis annyi pénz folyt be az adókból, amennyit év elején beterveztek. A költségvetés-kiegészítésről pénteken rendkívüli ülésen dönt a kormány. Az idei évben egyébként szeptemberben várható újabb költségvetés-kiegészítés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...