Több pénz az egészségügynek
Utoljára módositva: 2014-07-30 09:06:17

Pozitív költségvetés-kiegészítésre számít Victor Ponta kormányfő. Az egészségügy kapja a legtöbb pénzt. A költségvetés-kiegészítéséről pénteken, rendkívüli ülésen döntenek — mondta Ponta.

Több pénzt kap a következő költségvetés-kiegészítésnél az egészségügyi, honvédelmi, gazdasági, tanügyi, szállítási és kulturális minisztérium, illetve a belügyminisztérium és az Állandó Választási Bizottság — írja a Mediafax hírügynökség. Az új költségvetési módosításról pénteki rendkívüli ülésén dönt majd a kormány. A Mediafax úgy tudja, az egészségügy 489 millió lejt kap a kormánytól, az Országos Egészségügyi Biztosító Pénztárnak 166 millió lejt utal át az állam, a honvédelmi minisztérium 400 millió lejt, a gazdasági minisztérium 300 millió lejt, tanügyminisztérium 150 millió lejt, a szállítási minisztérium 356 millió lejt, a kulturális minisztérium 10 millió lejt, a munkaügyi minisztérium 42 millió lejt, a belügyminisztérium és az Állandó Választási Bizottság pedig egyenként 192 millió lejt kapnak a költségvetés-kiegészítés során. A kormány ugyanakkor pénzt von el a pénzügyminisztériumtól és a környezetvédelmi minisztériumtól — írja a Mediafax. Előbbi 750 millió, utóbbi 24 millió lejjel kap kevesebbet a büdzsé pénteki újraosztásakor. Ezt Liviu Voinea költségvetésért felelős tárca nélküli miniszter is megerősítette. Voinea elmondta, a fontosabb intézmények közül csak ez a kettő gazdálkodhat kevesebb forrásból a következő időszakban. Voinea szerint a beruházásokra szánt keretből nem vontak el pénzeket. Hozzátette, várhatóan 1 milliárd lejjel nagyobbak lesznek az állami bevételek a vártnál, igaz, a kiadások is 1,34 milliárd lejjel nagyobbak lesznek, de még így is tartani tudja az ország a 2,2 százalékos deficit-célt. A kormány továbbá 600 millió lejt utal át az önkormányzatoknak tartozásaik törlesztésére. Victor Ponta kormányfő újságírói kérdésre elmondta, a gazdasági minisztérium a kormány által kapott pénzösszegből a kis- és középvállalkozások de minimis támogatását, illetve az európai szabványoknak megfelelő vállalatok fejlesztését finanszírozza, a szállítási minisztériumnak szánt pénzből pedig a CFR tartozásait fedezik majd — nyilatkozta. A miniszterelnök azt mondta, a pénteki pozitív költségvetés-kiegészítés lesz, a júniusi költségvetési bevételek pedig megfelelnek a kormány ütemtervének, vagyis annyi pénz folyt be az adókból, amennyit év elején beterveztek. A költségvetés-kiegészítésről pénteken rendkívüli ülésen dönt a kormány. Az idei évben egyébként szeptemberben várható újabb költségvetés-kiegészítés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...