Több pénz jut az államkasszába
Utoljára módositva: 2014-10-08 13:40:28

Az év első kilenc hónapjában 14 millió lejjel teljesítette túl a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Ügyosztály az előírt bevételt, számolt be Ioan Mircea Ardelean, az AJFPSM vezetője.

 

Ioan Mircea Ardelean, az AJFPSM igazgatója és Dana Godja sajtószóvivő

Az év első kilenc hónapjában 14 millió lejjel szárnyalta túl az előírt bevételt s ezzel országos szinten a tizenharmadik helyen áll a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Ügyosztály (AJFPSM), míg a Kolozsvári Regionális Adó- és Pénzügyi Igazgatósághoz tartozó pénzügyi ügyosztályok között a harmadik helyen áll — közölte szerdán sajtótájékoztató keretében Mircea Ardelean, az AJFPSM vezetője. Az első három trimeszterében a pénzügyi ügyosztály bevétele 744 millió lej volt, ugyanakkor az év első hat hónapjában 14 millió lejjel több pénzt sikerült az állami költségvetésbe folyósítani. Szeptemberben 2,09 százalékkal szárnyalta túl az AJFPSM az előírt bevételt, ezzel 1,6 millió lej pluszpénzzel növelte az állami költségvetést.

Az első kilenc hónap teljesítményét elemezve Mircea Ardelean és Dana Godja sajtószóvivő beszámolt arról, hogy az említett időszakban az AJFPSM ellenőrei 1251 ellenőrzést végeztek, ezek közül 458 áfa-visszaigénylési kérelem volt. Az ellenőrzés során 62,8 millió lej pluszbevétellel gyarapították az államkasszát. A kilenc hónap során 67 bűnügyi feljelentés történt, a kár értéke 69,3 millió lej volt.

Változott

Mircea Ardelean a sajtótájékoztatón beszámolt arról is, hogy a 2014/123-as törvény alapján csökkent a társadalombiztosítási hozzájárulás 5 százalékponttal csökkent a munkaadók számára. A gépjármű-bejegyzési illeték visszafizetése kapcsán ismételten elmondta, egy új jogszabály értelmében a bíróságon visszaigényelt és végleges bírósági határozattal megnyert összegeket öt év alatt, részletekben fogják visszafizetni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az összeget öt év alatt öt egyenlő részletben (évente 20-20 százalék) kapja vissza a pert nyert állampolgár. Ardelean arról is tájékoztatott, hogy az év első kilenc hónapjában 3041 gépjármű-bejegyzési illeték visszafizetését igénylő kérvényt iktattak az AJFPSM munkatársai. Idén 2,15 millió értékben fizettek vissza gépjármű-bejegyzési illetéket, míg az illetékből befolyt jövedelme az AJFPSM-nek 6,71 millió lej volt. Az új jogszabály értelmében a környezetvédelmi alap (Fond Mediu) kasszájába 4,55 millió lejt folyósítottak.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 16.
Ne mondj igent arra, amit nem akarsz. Igen, tudom, hogy ez nem az a nagy életbölcsesség, amire egy horoszkóptól vársz. Ugyanakkor ma sokan akarják rád tukmálni az akaratukat, és az érzelmi zsarolás igen sokféle formájával találkozhatsz. Ragaszkodj a saját akaratodhoz, és szelíden mondj nemet minden manipulációra.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...