Több pénz jut az államkasszába
Utoljára módositva: 2014-10-08 13:40:28

Az év első kilenc hónapjában 14 millió lejjel teljesítette túl a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Ügyosztály az előírt bevételt, számolt be Ioan Mircea Ardelean, az AJFPSM vezetője.

 

Ioan Mircea Ardelean, az AJFPSM igazgatója és Dana Godja sajtószóvivő

Az év első kilenc hónapjában 14 millió lejjel szárnyalta túl az előírt bevételt s ezzel országos szinten a tizenharmadik helyen áll a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Ügyosztály (AJFPSM), míg a Kolozsvári Regionális Adó- és Pénzügyi Igazgatósághoz tartozó pénzügyi ügyosztályok között a harmadik helyen áll — közölte szerdán sajtótájékoztató keretében Mircea Ardelean, az AJFPSM vezetője. Az első három trimeszterében a pénzügyi ügyosztály bevétele 744 millió lej volt, ugyanakkor az év első hat hónapjában 14 millió lejjel több pénzt sikerült az állami költségvetésbe folyósítani. Szeptemberben 2,09 százalékkal szárnyalta túl az AJFPSM az előírt bevételt, ezzel 1,6 millió lej pluszpénzzel növelte az állami költségvetést.

Az első kilenc hónap teljesítményét elemezve Mircea Ardelean és Dana Godja sajtószóvivő beszámolt arról, hogy az említett időszakban az AJFPSM ellenőrei 1251 ellenőrzést végeztek, ezek közül 458 áfa-visszaigénylési kérelem volt. Az ellenőrzés során 62,8 millió lej pluszbevétellel gyarapították az államkasszát. A kilenc hónap során 67 bűnügyi feljelentés történt, a kár értéke 69,3 millió lej volt.

Változott

Mircea Ardelean a sajtótájékoztatón beszámolt arról is, hogy a 2014/123-as törvény alapján csökkent a társadalombiztosítási hozzájárulás 5 százalékponttal csökkent a munkaadók számára. A gépjármű-bejegyzési illeték visszafizetése kapcsán ismételten elmondta, egy új jogszabály értelmében a bíróságon visszaigényelt és végleges bírósági határozattal megnyert összegeket öt év alatt, részletekben fogják visszafizetni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az összeget öt év alatt öt egyenlő részletben (évente 20-20 százalék) kapja vissza a pert nyert állampolgár. Ardelean arról is tájékoztatott, hogy az év első kilenc hónapjában 3041 gépjármű-bejegyzési illeték visszafizetését igénylő kérvényt iktattak az AJFPSM munkatársai. Idén 2,15 millió értékben fizettek vissza gépjármű-bejegyzési illetéket, míg az illetékből befolyt jövedelme az AJFPSM-nek 6,71 millió lej volt. Az új jogszabály értelmében a környezetvédelmi alap (Fond Mediu) kasszájába 4,55 millió lejt folyósítottak.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár szőlőskert a jánosmajori völgyben, kút...
Tovább >>>
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ami nem öl meg
Ma, 21:00
Lisbeth Salander (Claire Foy) nem változott. A múltja nyomasztja, magányos, embergyűlölő és zseniális hacker. Úgy alakul, hogy ismét találkozik a bukott sztárújságíróval, Mikael Blomkvisttal, és ismét kénytelenek elviselni egymást: egy új ügyön dolgoznak együtt. Lisbeth ezúttal egy autista kisfiún próbál segíteni, és így keveredik bele élete legveszélyesebb ügyébe – amelynek szálai az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséghez, és a svéd arisztokrácia titkolt bűneihez vezetnek.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 15.
Nagyszerű barátai vannak, akik szeretik és akikre mindig számíthat. Hallgasson rájuk, kezdjen pozitívan gondolni arra, mit hozhat a jövő!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...