Több száz sakkozót várnak
Utoljára módositva: 2019-07-29 14:42:56

Négy nap múlva kezdődik a Szatmárnémeti Nemzetközi Sakkfesztivál, amely idén 6 tornát tartalmaz.

A régió egyik legnagyobb tornája idén is neves sakkozókat hoz a Szamos partjára, romániai kluboktól, Szlovákiából, Moldovából, Ukrajnából, Magyarországról, Németországból, Szerbiából, de még Indiából is, összesen 104-en neveztek. Három sakknagymester van a listán: Vlad Cristian Jianu (Temesvár), Vasile Sanduleac (Moldova) és Irina Ionescu (Bukarest) a legnevesebbek a résztvevők között. A hazai mezőnyt az ACS Petra-Sah, a LPS, a Voința SK, az Unio SK és az Apollo SK sakkozói képviselik: Alin Ardeleanu, Costin Petrică, Ilonczai Levente Dávid, Lorela Daniela Ardelean, Larisa Covirg, Héjja Irisz Hanna, Ovidiu Bumba, Sógor András Csaba, Fănel Turcu, Follert Gyula, Müller Wilhelm, Sebastian Dumitru Coroian, David Deac, Voinea Ungureanu, Torzsás Ludovic, Adrian Părău, Mâna Andrei Mareșanu, Veklinec András, Dorel Negrean, Polner József, Korn Lóránt, Fenyvesi Doina és Orbán László.

Ők az első számú versenyen, a Szabó Gyula Emléktornán ülnek asztalhoz, amely az aradi megmérettetés utáni második legnagyobb romániai nyílt versennyé nőtte magát.

Emellett még öt torna zajlik párhuzamosan, ahol különböző korosztályban és ÉLŐ-pontszám szerinti kategóriákban ülnek asztalhoz a sakkozók.

A 30 ezer lej összdíjazású torna pénteken kezdődik és augusztus 8-ig tart a szatmárnémeti Iparosotthonban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...