Több vadászt és több vadat is akar az új fővadász
Utoljára módositva: 2014-02-26 10:41:54

A teljes és ezen belül a kilőhető apróvad-állomány felmérése folyik jelenleg a Szatmár Megyei Vadász- és Sporthorgász Egyesülethez tartozó területeken. Daniel Dragoş az új igazgató.

 

Daniel Dragoş AJVPS-igazgató

Február 13. óta Daniel Dragoş a Szatmár Megyei Vadász- és Sporthorgász Egyesület (AJVPS) ideiglenes igazgatója. Az egyesület működési szabályzata értelmében frissen elnyert kinevezése ideiglenes, ha a próbaidő idején végzett tevékenysége megfelelő lesz, és legközelebbi ülésén az igazgatótanács is úgy tartja, júniustól véglegesíthetik megyei fővadászi tisztségében. Dragoşt a huszonhárom Szatmár megyei vadászterületre kiterjedő feladatköreiről és terveiről kérdeztük.

 

— Mit tart elsődleges feladatának?

— A Szatmár Megyei Vadász- és Sporthorgász Egyesület (AJVPS) igazgatójának elsődleges feladata az egyesületet pénzügyi és adminisztratív szempontból fenntartani, ennek biztosítását tartom elsődleges feladatomnak, az előttem álló időszakban minden erőmmel ezen kívánok tevékenykedni. Fontosnak tartom a tagság létszámát növelni, lényeges, hogy az utánpótlás népesebb legyen, mint a kiöregedő vadászok száma. Ugyanilyen fontossággal bír számomra az is, hogy minden faj egyedszámát növelni tudjam, az egyesülethez tartozó valamennyi övezetben.

 

— Hány aktív tagja van ma az egyesületnek?

— A létszám nagyjából nyolcszázra rúg, ezek között hatszáz vadászt és mintegy kétszáz horgászt tartunk nyilván. A pontos létszám az előttünk álló vadászvizsgán elért eredményektől is függ, az eseményt most szervezzük, a jelentkezők felkészültségétől függ, csökken-e nagyobb mértékben a létszám, vagy a jelenlegi szinten marad.

 

— Milyen tendenciát mutat a szatmári vadállomány létszáma?

— Év elején járunk a naptárban, mint minden évben, most is ennek felbecsülése folyik, gondolok itt a fácán-, nyúl- és fogolypopuláció létszámára. Március végén, április elején a nagyobb vadakat fogjuk számba venni, a vadmacskákat, medvéket, farkasokat és vaddisznókat. Az őzek és a szarvasok számát egész évben nyomon követtük, nemsokára véglegesítjük az adatokat, és ki leszn jelölve a kilőhető példányok száma az idei vadászszezonban.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...