Több vadászt és több vadat is akar az új fővadász
Utoljára módositva: 2014-02-26 10:41:54

A teljes és ezen belül a kilőhető apróvad-állomány felmérése folyik jelenleg a Szatmár Megyei Vadász- és Sporthorgász Egyesülethez tartozó területeken. Daniel Dragoş az új igazgató.

 

Daniel Dragoş AJVPS-igazgató

Február 13. óta Daniel Dragoş a Szatmár Megyei Vadász- és Sporthorgász Egyesület (AJVPS) ideiglenes igazgatója. Az egyesület működési szabályzata értelmében frissen elnyert kinevezése ideiglenes, ha a próbaidő idején végzett tevékenysége megfelelő lesz, és legközelebbi ülésén az igazgatótanács is úgy tartja, júniustól véglegesíthetik megyei fővadászi tisztségében. Dragoşt a huszonhárom Szatmár megyei vadászterületre kiterjedő feladatköreiről és terveiről kérdeztük.

 

— Mit tart elsődleges feladatának?

— A Szatmár Megyei Vadász- és Sporthorgász Egyesület (AJVPS) igazgatójának elsődleges feladata az egyesületet pénzügyi és adminisztratív szempontból fenntartani, ennek biztosítását tartom elsődleges feladatomnak, az előttem álló időszakban minden erőmmel ezen kívánok tevékenykedni. Fontosnak tartom a tagság létszámát növelni, lényeges, hogy az utánpótlás népesebb legyen, mint a kiöregedő vadászok száma. Ugyanilyen fontossággal bír számomra az is, hogy minden faj egyedszámát növelni tudjam, az egyesülethez tartozó valamennyi övezetben.

 

— Hány aktív tagja van ma az egyesületnek?

— A létszám nagyjából nyolcszázra rúg, ezek között hatszáz vadászt és mintegy kétszáz horgászt tartunk nyilván. A pontos létszám az előttünk álló vadászvizsgán elért eredményektől is függ, az eseményt most szervezzük, a jelentkezők felkészültségétől függ, csökken-e nagyobb mértékben a létszám, vagy a jelenlegi szinten marad.

 

— Milyen tendenciát mutat a szatmári vadállomány létszáma?

— Év elején járunk a naptárban, mint minden évben, most is ennek felbecsülése folyik, gondolok itt a fácán-, nyúl- és fogolypopuláció létszámára. Március végén, április elején a nagyobb vadakat fogjuk számba venni, a vadmacskákat, medvéket, farkasokat és vaddisznókat. Az őzek és a szarvasok számát egész évben nyomon követtük, nemsokára véglegesítjük az adatokat, és ki leszn jelölve a kilőhető példányok száma az idei vadászszezonban.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...