Több víz az ipari parknak
Utoljára módositva: 2019-09-26 10:20:42

Öblösebb vízvezetéket fektet az Apaserv a szatmárnémeti ipari park felé, nemcsak azért, hogy ott jobb ellátást biztosítson, hanem azért is, hogy mentesítse a körtvélyesi lakóházakat ellátó vezetéket.

Már ebben az évben végezhet az Apaserv a szatmárnémeti hálózatbővítéssel, amit a déli ipari park irányába kezdett meg; több víz kell az ott működő cégeknek, a jelenlegi vezetéken keresztül nem tudja a cég gond nélkül megoldani a megfelelő minőségű ellátást. A beruházást a szatmárnémeti polgármester rendelte el, miután több ízben is panasz érkezett a városvezetés irányába is az ipari parki cégek részéről, hogy nincs meg a megfelelő víznyomás. Az Apaserv városvezetéssel közösen kidolgozott kapacitásbővítési terve szerint nem a Lucian Blaga út mentén húzódó vezetéket cserélik most nagyobbra, hanem Szatmárzsadány felől fektetnek újat, mert a városvezetés mentesítette volna a munkavégzés jelentette fennakadásoktól a reptérre vezető utat és az út mentén lakókat.

Matuz Béla, az Apaserv Rt. technikai igazgatója szerint az öt kilométer hosszú új vezeték földbe helyezéséből mintegy egy kilométernyi van még hátra, s még az év vége előtt végezhetnek a munkával, beüzemelhetik az új vízcsövet. „Kihasználtuk azt, hogy dolgoznak a körgyűrűépítésen, és az úttal párhuzamosan, az ott felépített munkateleppel egy időben dolgozunk, mert olcsóbb is, gyorsabb is, praktikusabb is egy időben a két munkát végezni. A mostani 11 centiméter átmérőjű csövet 20 centiméter átmérőjűre cseréljük, így nemcsak a jelenlegi ipari parki igényt tudjuk kielégíteni, hanem a következő időszakban felmerülőket is” — részletezte a mérnök. „Hosszú távra megfelelő munkát kértem az Apaservtől, mert arra lehet számítani, hogy a körgyűrű elkészültével annak közelében is felélénkül a gazdasági élet. Új telephelyek létesülnek majd, netán lakóparkok, lakóházak is épülnek a körgyűrű vonzáskörzetében, most kell olyan munkát végezni, ami ezt a fejlődést is képes ellátni” — mondta el az üggyel kapcsolatban Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester.

A városvezetés meglátása jó, mutatott rá Matuz, mert a Lucian Blaga utat és környékét ellátó 11 centiméter átmérőjű vezeték az ipari park fogyasztásával együtt már kevésnek bizonyul, a körtvélyesi városrész is bővült, lakóparkok épültek, cégek nyitottak, tehát a nagyobb kapacitás megoldása mindenképpen fontos.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...