×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Több víz az ipari parknak

2019.09.26 - 10:20
Megosztas :
 • Több víz az ipari parknak

  Öblösebb vízvezetéket fektet az Apaserv a szatmárnémeti ipari park felé, nemcsak azért, hogy ott jobb ellátást biztosítson, hanem azért is, hogy mentesítse a körtvélyesi lakóházakat ellátó vezetéket.

  Már ebben az évben végezhet az Apaserv a szatmárnémeti hálózatbővítéssel, amit a déli ipari park irányába kezdett meg; több víz kell az ott működő cégeknek, a jelenlegi vezetéken keresztül nem tudja a cég gond nélkül megoldani a megfelelő minőségű ellátást. A beruházást a szatmárnémeti polgármester rendelte el, miután több ízben is panasz érkezett a városvezetés irányába is az ipari parki cégek részéről, hogy nincs meg a megfelelő víznyomás. Az Apaserv városvezetéssel közösen kidolgozott kapacitásbővítési terve szerint nem a Lucian Blaga út mentén húzódó vezetéket cserélik most nagyobbra, hanem Szatmárzsadány felől fektetnek újat, mert a városvezetés mentesítette volna a munkavégzés jelentette fennakadásoktól a reptérre vezető utat és az út mentén lakókat.

  Matuz Béla, az Apaserv Rt. technikai igazgatója szerint az öt kilométer hosszú új vezeték földbe helyezéséből mintegy egy kilométernyi van még hátra, s még az év vége előtt végezhetnek a munkával, beüzemelhetik az új vízcsövet. „Kihasználtuk azt, hogy dolgoznak a körgyűrűépítésen, és az úttal párhuzamosan, az ott felépített munkateleppel egy időben dolgozunk, mert olcsóbb is, gyorsabb is, praktikusabb is egy időben a két munkát végezni. A mostani 11 centiméter átmérőjű csövet 20 centiméter átmérőjűre cseréljük, így nemcsak a jelenlegi ipari parki igényt tudjuk kielégíteni, hanem a következő időszakban felmerülőket is” — részletezte a mérnök. „Hosszú távra megfelelő munkát kértem az Apaservtől, mert arra lehet számítani, hogy a körgyűrű elkészültével annak közelében is felélénkül a gazdasági élet. Új telephelyek létesülnek majd, netán lakóparkok, lakóházak is épülnek a körgyűrű vonzáskörzetében, most kell olyan munkát végezni, ami ezt a fejlődést is képes ellátni” — mondta el az üggyel kapcsolatban Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester.

  A városvezetés meglátása jó, mutatott rá Matuz, mert a Lucian Blaga utat és környékét ellátó 11 centiméter átmérőjű vezeték az ipari park fogyasztásával együtt már kevésnek bizonyul, a körtvélyesi városrész is bővült, lakóparkok épültek, cégek nyitottak, tehát a nagyobb kapacitás megoldása mindenképpen fontos.

   

   

  Princz Csaba

   

  Cookie