Többmázsa kokaint rejtettek a banánok közé
Utoljára módositva: 2014-04-02 14:29:44

A dél-olaszországi Gioia Tauro kikötőjében 215 kilogramm, dél-amerikai banánszállítmányba rejtett kokaint foglaltak le, Nápolyba pedig Spanyolországon keresztül érkezett dél-amerikai eredetű kábítószer. Egy equadori zászló alatt közlekedő konténerhajóval érkezett a drog Gioa Tauróba — közölték szerdán az olasz hatóságok. A rendőrség a banánrakomány között elrejtve találta meg a 215 kilogramm kokaint. A piacon 43 millió eurót érő kábítószer „címzettje” a ‘ndrangheta délolasz bűnszervezete volt. Március 20-án tizenkét európai és dél-amerikai országban a nemzetközi drogkereskedelem 23 tagját tartóztatták le, közöttük a ‘ndrangheta tagjait is. A hatóságok akkori közlése szerint az európai piacra Dél-Amerikából érkező kábítószer egyik elosztó állomása Gioia Tauro kikötője. A kokain hetente néhány száz kilogrammos csomagokban érkezik kereskedelmi hajókon elrejtve. A gyümölcs vagy zöldség közé helyezik el a drogot rejtő zsákokat. Az olasz maffia tudja, hogy melyik konténert kell kinyitnia, ahonnan csak kiemelik a csomagokat. A mostani fogás az egyik ilyen szállítmány volt. Szerdán Nápolyban 25 kilogramm kokaint és 232 kilogramm hasist foglaltak le a hatóságok. A kábítószer Dél-Amerikából — Marokkón és Spanyolországon keresztül — szintén hajóval érkezett. Az akció során a camorra helyi bűnszervezet és a ‘ndrangheta összesen 30 tagját tartóztatták le. Az egyik bűnöző üldözés közben egy vécében akarta lehúzni a szervezet által használt telefonkártyákat, de a rendőrök gyorsabbak voltak nála és megszerezték ezeket. A ‘ndrangheta tavalyi forgalma elérte az 53 milliárd eurót (16 ezer milliárd forintot), és ezzel meghaladta a McDonald’s amerikai gyorsétteremlánc és a Deutsche Bank német pénzintézet együttes éves bevételét. Az olasz belügyminiszter a héten jelentette be, hogy száz katonát vezényelnek Nápolyba és térségébe a szervezett bűnözés elleni küzdelem megerősítésére. Ezzel párhuzamosan megkezdődött az Olaszországba érkező kábítószer-szállítmányok sorozatos „elfogása” is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...