Tömbház épül a Pescăruşnál
Utoljára módositva: 2019-02-12 10:46:40

Kezd a közvélemény számára is értelmezhető formát ölteni a szatmárnémeti volt Pescăruş-tó helyére tervezett beruházás, január végén megtartották az első közmeghallgatást ennek ügyében.

Közismert, hogy a terület a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye tulajdonában van jó pár évvel ezelőtti visszaszolgáltatását követően, de eddig még nem derültek ki részletek arról, hogy mihez készül kezdeni az egyház a területtel, a püspökség több ízben is elzárkózott attól, hogy nyilatkozzon. A polgármesteri hivatalban megtartott közmeghallgatás dokumentumai szerint tömbházat készül építeni a terület egyik részére az egyház, a terveket az Arhabitat 2015 Kft. készíti a püspökség megbízásából. Az 1,7 hektáros területen nem csak magánlakásokból álló négyemeletes tömbház épül majd, a sportpályák és zöld területek kialakításáról, fásításról is szólnak a tervek.

Nem a valamikori tó teljes területéről szólnak az építkezés tervei, jelen beruházás csak a Fabricii úti felüljáró, a Batizi úti MOL benzinkút és a felüljáró tövében lévő belső vám közötti területet érinti, a leendő épülethez a felüljáróval átellenben, a Batizi útról elérhető útról lehet majd eljutni. A tervek becsült adatai szerint a tervező elég észszerűen kíván eljárni a terület beépítését illetően, alig több mint felét fogják ennek épületek, járdák vagy parkolók elfoglalni, úgy tűnik, elég sok helyet szánnak zöldövezetnek.

A terület elő van készítve az építkezési munkálatok megkezdésére, az egyház az ilyen beruházásokat megelőző bürokratikus folyamat végét jelentő építkezési engedélyt várja, hogy nekifoghasson a munkának. Hasonló kaliberű munkálatok a városban az építési engedély kiadását követően 18–20 hónap alatt készültek el.

A felüljáró túlsó oldalán levő, Udvari úti terület szintén az egyház tulajdona, az ezzel kapcsolatos tervekről egyelőre még ennyit sem tudni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. április 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...