Tömbház épül a Pescăruşnál
Utoljára módositva: 2019-02-12 10:46:40

Kezd a közvélemény számára is értelmezhető formát ölteni a szatmárnémeti volt Pescăruş-tó helyére tervezett beruházás, január végén megtartották az első közmeghallgatást ennek ügyében.

Közismert, hogy a terület a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye tulajdonában van jó pár évvel ezelőtti visszaszolgáltatását követően, de eddig még nem derültek ki részletek arról, hogy mihez készül kezdeni az egyház a területtel, a püspökség több ízben is elzárkózott attól, hogy nyilatkozzon. A polgármesteri hivatalban megtartott közmeghallgatás dokumentumai szerint tömbházat készül építeni a terület egyik részére az egyház, a terveket az Arhabitat 2015 Kft. készíti a püspökség megbízásából. Az 1,7 hektáros területen nem csak magánlakásokból álló négyemeletes tömbház épül majd, a sportpályák és zöld területek kialakításáról, fásításról is szólnak a tervek.

Nem a valamikori tó teljes területéről szólnak az építkezés tervei, jelen beruházás csak a Fabricii úti felüljáró, a Batizi úti MOL benzinkút és a felüljáró tövében lévő belső vám közötti területet érinti, a leendő épülethez a felüljáróval átellenben, a Batizi útról elérhető útról lehet majd eljutni. A tervek becsült adatai szerint a tervező elég észszerűen kíván eljárni a terület beépítését illetően, alig több mint felét fogják ennek épületek, járdák vagy parkolók elfoglalni, úgy tűnik, elég sok helyet szánnak zöldövezetnek.

A terület elő van készítve az építkezési munkálatok megkezdésére, az egyház az ilyen beruházásokat megelőző bürokratikus folyamat végét jelentő építkezési engedélyt várja, hogy nekifoghasson a munkának. Hasonló kaliberű munkálatok a városban az építési engedély kiadását követően 18–20 hónap alatt készültek el.

A felüljáró túlsó oldalán levő, Udvari úti terület szintén az egyház tulajdona, az ezzel kapcsolatos tervekről egyelőre még ennyit sem tudni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...