Tömbházak a Saturn helyén
Utoljára módositva: 2019-05-28 09:57:22

Urbanisztikai jóváhagyás után közmeghallgatási fázisba jutott a szatmárnémeti Károlyi úti Saturn Rt. helyére tervezett tömbházak ügye.

Hét tömbházat építene az évekkel ezelőtt csődbe ment fémipari egység helyére a Saturn Rt. tulajdonosa, tegnap tartották az első közmeghallgatást a beruházás ügyében, amelyen senki nem élt panasszal.

Az új szatmárnémeti lakóparkot egy zászló alakú telekre tervezik, amelyik benyúlik a Kaufland mögé; a képzeletbeli zászló rúdja lenne a létesítmény bejárata a Károlyi út 1–3. szám alól. A terület szomszédai a hídon túli temető, a Szamos-töltés, illetve a Kaufland. Hét-tíz emeletes tömbházakból terveznek ide építeni hét darabot, amelyekben mintegy százhetven két- vagy háromszobás lakás kaphat majd helyet, bár ezek pontos száma és méretei a tervezésnek a jelenlegi fázisában még nem ismertek. Kereskedelmi egységeket is építenek majd, illetve az érvényes helyi tanácsi határozatnak megfelelő szélességű út vezet majd be ide, illetve köti majd össze a tömbházakat. Lakásonként átlagosan 1,2 parkolóhely lesz majd a területen, ahogy azt a városrendezési terv megköveteli, hangzott el a közmeghallgatáson, és lakónként 1,3 négyzetméternyi játszótér is fel lesz rajzolva a tervekben; az 1,5 hektáros terület több mint húsz százaléka zöldövezet lesz, és külön, jól megközelíthető hely lesz fenntartva a szemetes konténereknek is.

Ha az előre eltervezett ütemterv szerint zajlik az építkezés előkészítése, jövőre kezdődhet el a munka a tömbházak számára kijelölt területen.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...