Tömbházak a Saturn helyén
Utoljára módositva: 2019-05-28 09:57:22

Urbanisztikai jóváhagyás után közmeghallgatási fázisba jutott a szatmárnémeti Károlyi úti Saturn Rt. helyére tervezett tömbházak ügye.

Hét tömbházat építene az évekkel ezelőtt csődbe ment fémipari egység helyére a Saturn Rt. tulajdonosa, tegnap tartották az első közmeghallgatást a beruházás ügyében, amelyen senki nem élt panasszal.

Az új szatmárnémeti lakóparkot egy zászló alakú telekre tervezik, amelyik benyúlik a Kaufland mögé; a képzeletbeli zászló rúdja lenne a létesítmény bejárata a Károlyi út 1–3. szám alól. A terület szomszédai a hídon túli temető, a Szamos-töltés, illetve a Kaufland. Hét-tíz emeletes tömbházakból terveznek ide építeni hét darabot, amelyekben mintegy százhetven két- vagy háromszobás lakás kaphat majd helyet, bár ezek pontos száma és méretei a tervezésnek a jelenlegi fázisában még nem ismertek. Kereskedelmi egységeket is építenek majd, illetve az érvényes helyi tanácsi határozatnak megfelelő szélességű út vezet majd be ide, illetve köti majd össze a tömbházakat. Lakásonként átlagosan 1,2 parkolóhely lesz majd a területen, ahogy azt a városrendezési terv megköveteli, hangzott el a közmeghallgatáson, és lakónként 1,3 négyzetméternyi játszótér is fel lesz rajzolva a tervekben; az 1,5 hektáros terület több mint húsz százaléka zöldövezet lesz, és külön, jól megközelíthető hely lesz fenntartva a szemetes konténereknek is.

Ha az előre eltervezett ütemterv szerint zajlik az építkezés előkészítése, jövőre kezdődhet el a munka a tömbházak számára kijelölt területen.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...