Toplista az osztályzatok függvényében
Utoljára módositva: 2014-02-20 08:58:15

Az oktatásügyi minisztérium összegezte az általános iskolák felső tagozatán elért eredményeket, és leközölt egy listát az adatokról. A jegy számítási módja idéntől megváltozik.

 

A szaktárca listáján Szatmár megyében az első helyen a Mihai Eminescu Főgimnázium szerepel 9,29-es átlaggal, majd a Grigore Moisil Gimnázium következik, 9,21-gyel, a harmadik helyen pedig a Kölcsey Ferenc Főgimnázium található 9,20-as eredménnyel. Ezek az átlagok egyébként még a régi számítási rendszer szerint lettek kiszámolva (lényegében a kilencedikesek elosztásánál alapul vett osztályzatról van szó), és ötven százalékban az öt-nyolcas tanulmányi átlagból, ötven százalékban pedig a nyolcadik végén szervezett képességfelmérőn elért jegyből tevődnek össze. A 2014–2015-ös tanévtől az úgynevezett kilencedikes bejutó jegyet másként számolják: ötven helyett 75 százalékban számít majd bele a képességfelmérő eredménye, és csak 25 százalékban a négyéves átlag-osztályzat. Az idei próba-képességfelmérő vizsgái egyébként ma zárulnak, az eredmények alapján pedig azt is meg lehet majd állapítani, hogy az új szisztéma mennyiben változtat az egyes iskolák osztályzat-alapú besorolásán. A magyar nyelvű gimnáziumok közül a második helyen (megyei összesítésben a negyediken) a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont végzett 9,06-os átlaggal, ezt a Doamna Stanca Főgimnázium követi 8,80-as jegyátlaggal, majd a Református Gimnázium következik 8,77-tel. A hetedik helyen megyei viszonylatban szintén magyar tannyelvű intézmény található, mely egyben az első helyen álló vidéki suli — a Kálmándi Általános Iskolában 8,75-ös átlag jött ki. Ezt ismét szatmárnémeti intézmény követi: a Ioan Slavici Főgimnáziumban 8,50-es eredmény született, a Lucian Blaga Általános Iskolában 8,49 az átlag, a megyei szintű tizedik helyen pedig a Johann Ettinger Német Líceum végzett 8,46-tal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...