Toplista az osztályzatok függvényében
Utoljára módositva: 2014-02-20 08:58:15

Az oktatásügyi minisztérium összegezte az általános iskolák felső tagozatán elért eredményeket, és leközölt egy listát az adatokról. A jegy számítási módja idéntől megváltozik.

 

A szaktárca listáján Szatmár megyében az első helyen a Mihai Eminescu Főgimnázium szerepel 9,29-es átlaggal, majd a Grigore Moisil Gimnázium következik, 9,21-gyel, a harmadik helyen pedig a Kölcsey Ferenc Főgimnázium található 9,20-as eredménnyel. Ezek az átlagok egyébként még a régi számítási rendszer szerint lettek kiszámolva (lényegében a kilencedikesek elosztásánál alapul vett osztályzatról van szó), és ötven százalékban az öt-nyolcas tanulmányi átlagból, ötven százalékban pedig a nyolcadik végén szervezett képességfelmérőn elért jegyből tevődnek össze. A 2014–2015-ös tanévtől az úgynevezett kilencedikes bejutó jegyet másként számolják: ötven helyett 75 százalékban számít majd bele a képességfelmérő eredménye, és csak 25 százalékban a négyéves átlag-osztályzat. Az idei próba-képességfelmérő vizsgái egyébként ma zárulnak, az eredmények alapján pedig azt is meg lehet majd állapítani, hogy az új szisztéma mennyiben változtat az egyes iskolák osztályzat-alapú besorolásán. A magyar nyelvű gimnáziumok közül a második helyen (megyei összesítésben a negyediken) a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont végzett 9,06-os átlaggal, ezt a Doamna Stanca Főgimnázium követi 8,80-as jegyátlaggal, majd a Református Gimnázium következik 8,77-tel. A hetedik helyen megyei viszonylatban szintén magyar tannyelvű intézmény található, mely egyben az első helyen álló vidéki suli — a Kálmándi Általános Iskolában 8,75-ös átlag jött ki. Ezt ismét szatmárnémeti intézmény követi: a Ioan Slavici Főgimnáziumban 8,50-es eredmény született, a Lucian Blaga Általános Iskolában 8,49 az átlag, a megyei szintű tizedik helyen pedig a Johann Ettinger Német Líceum végzett 8,46-tal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...