Toplista az osztályzatok függvényében
Utoljára módositva: 2014-02-20 08:58:15

Az oktatásügyi minisztérium összegezte az általános iskolák felső tagozatán elért eredményeket, és leközölt egy listát az adatokról. A jegy számítási módja idéntől megváltozik.

 

A szaktárca listáján Szatmár megyében az első helyen a Mihai Eminescu Főgimnázium szerepel 9,29-es átlaggal, majd a Grigore Moisil Gimnázium következik, 9,21-gyel, a harmadik helyen pedig a Kölcsey Ferenc Főgimnázium található 9,20-as eredménnyel. Ezek az átlagok egyébként még a régi számítási rendszer szerint lettek kiszámolva (lényegében a kilencedikesek elosztásánál alapul vett osztályzatról van szó), és ötven százalékban az öt-nyolcas tanulmányi átlagból, ötven százalékban pedig a nyolcadik végén szervezett képességfelmérőn elért jegyből tevődnek össze. A 2014–2015-ös tanévtől az úgynevezett kilencedikes bejutó jegyet másként számolják: ötven helyett 75 százalékban számít majd bele a képességfelmérő eredménye, és csak 25 százalékban a négyéves átlag-osztályzat. Az idei próba-képességfelmérő vizsgái egyébként ma zárulnak, az eredmények alapján pedig azt is meg lehet majd állapítani, hogy az új szisztéma mennyiben változtat az egyes iskolák osztályzat-alapú besorolásán. A magyar nyelvű gimnáziumok közül a második helyen (megyei összesítésben a negyediken) a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont végzett 9,06-os átlaggal, ezt a Doamna Stanca Főgimnázium követi 8,80-as jegyátlaggal, majd a Református Gimnázium következik 8,77-tel. A hetedik helyen megyei viszonylatban szintén magyar tannyelvű intézmény található, mely egyben az első helyen álló vidéki suli — a Kálmándi Általános Iskolában 8,75-ös átlag jött ki. Ezt ismét szatmárnémeti intézmény követi: a Ioan Slavici Főgimnáziumban 8,50-es eredmény született, a Lucian Blaga Általános Iskolában 8,49 az átlag, a megyei szintű tizedik helyen pedig a Johann Ettinger Német Líceum végzett 8,46-tal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...