Töretlen a jegyek népszerűsége
Utoljára módositva: 2018-07-10 12:07:58

A Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár intézményével szerződésben álló nyugdíjasok és aktív munkavállalók körében egyaránt népszerűek a gyógykezelési jegyek, derül ki az Erdei Marcel igazgató által a Szatmár Megyei Prefektúrán tartott beszámolóból.

Mint az intézményvezető elmondta, az igénylők egy naptári évben egyszer, 16 napos turnusban gyógykezeltethetik magukat, amikor is a jegyek ára mindig tartalmazza a szállás díját, a háromszori étkezést és a 12 napos kezelést is (ugyanis szombaton, vasárnap vagy hivatalos ünnepnapon nem lehet a kezelést igénybe venni a személyzet szabadnapja miatt). Továbbá évről évre felmerül több ügyfél részéről is a kérdés, hogy miért is nem lehet növelni az üdülési napok számát. Ennek egyszerű oka van, mutatott rá az intézményvezető: több évvel ezelőtt 18 napos volt az üdülés, de azért, hogy minél többen igénybe vehessék ezt a szolgáltatást, 16 naposra változtatták a turnusokat. Szatmár megyére nem jellemző, hogy nem kelnek el a helyek, sőt, van mikor kérik a jegyek számának növelését, hogy minden igényt ki tudjanak elégíteni.

2017-ben 3542 jegyet osztott ki a szatmári nyugdíjosztály összesen 1 338 430 lej értékben, míg ez év májusáig 567 üdülőjegy talált gazdára 245 851 lej értékben. A Szatmár megyei ügyfelek körében Félixfürdő, Május 1, Căciulata, Herkulesfürdő, Kovászna, Dornavátra (Vatra Dornei), Menyháza, Tekne, valamint Tasnád a legnépszerűbb, míg a nyári hónapokban a Fekete-tengert kedvelik leginkább. A gyógykezelési jegy igényléséhez szükséges érvényes személyi igazolvány, nyugdíjszelvény vagy a munkaadó által kiállított fizetési igazolás, az orvosi ajánlás, illetve a kitöltött formanyomtatvány. Egy nagyon fontos információ, hogy ettől az évtől kezdődően a súlyos fogyatékkal élők (grad I. de invaliditate) csak a gondozójuk/betegellátó kíséretében vehetik igénybe ezt a fajta szolgáltatást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 20.
Fontos dolog ugyan a pénz, de annyira nem, hogy megérné veszekedni miatta. Mondja el őszintén a véleményét, de engedjen is akaratából.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...