Töretlen fejlődés Szatmár megyében
Utoljára módositva: 2014-01-10 19:46:56

Tegnap Szatmár megye polgármestereivel és jegyzőivel találkoztak a Prefektúra és a Szatmár Megyei Tanács vezetői, ebből az alkalomból a megye töretlen továbbfejlődéséről beszéltek.

 

Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a találkozón bejelentette, hogy Szatmár megye — több megyétől eltérően — kapott annyi kormánypénzt, amennyi szükséges a fontosabb munkálatok finanszírozására. Folytatódnak az elkezdett beruházások, ezek mellett új beruházásokat kezdenek el, és sokkal színvonalasabban szervezik meg a kulturális és hagyományőrző rendezvényeket. A résztvevőket üdvözölte a Megyei Tanács két alelnöke is, Riedl Rudolf és Mircea Govor. Eugeniu Avram kormánybiztos is támogatásáról biztosította a polgármestereket és jegyzőket.

Beszámoló hangzott el a tömegszállításban bekövetkezett változásokról. Az elmúlt évben kiírt versenytárgyalás eredményeként a legtöbb személyszállító cég megtartotta útvonalait, van néhány útvonal, amelyre nem pályázott egyetlen cég sem, mert azok ráfizetéssel működnek, és vannak olyan útvonalak is, amelyekre egy cég sikeresen pályázott, de nem kért licencet.

 

Útjavítások

 

Az idei tervek között szerepel minél több megyei út felújítása, ami merész vállalkozásnak tűnik, hiszen elég sok a rossz út, ezek felújítása nem kis összegbe kerül. Folyamatban van több olyan útszakasz megyei úttá való nyilvánítása, amelyek határon átnyúló projektek keretén belül lesznek felújítva. Ilyen az Óvári—Csenger, a Horea—Ömböly és a Csengerbagos—Szamosújfalu útszakasz romániai része. A megye vezetősége arra törekszik, hogy Szatmár megye turisztikai övezet legyen, hiszen sok itt a látnivaló, ha csupán a nagykárolyi Károlyi-kastélyra, az erdődi és az aranyosmeggyesi várakra, a kaplonyi Károlyi-kriptára, az érmindszenti Ady-emlékházra, valamint sok más látványosságra gondolunk.

Mircea Ardelean, a pénzügyi igazgatóság vezetője a megye pénzügyi helyzetéről nyújtott tájékoztatást, s külön felhívta a jelenlévők figyelmet arra, hogy a beteggondozók bérének huszonöt százalékát a helyi tanácsoknak kell kifizetniük.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...