Töretlen fejlődés Szatmár megyében
Utoljára módositva: 2014-01-10 19:46:56

Tegnap Szatmár megye polgármestereivel és jegyzőivel találkoztak a Prefektúra és a Szatmár Megyei Tanács vezetői, ebből az alkalomból a megye töretlen továbbfejlődéséről beszéltek.

 

Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a találkozón bejelentette, hogy Szatmár megye — több megyétől eltérően — kapott annyi kormánypénzt, amennyi szükséges a fontosabb munkálatok finanszírozására. Folytatódnak az elkezdett beruházások, ezek mellett új beruházásokat kezdenek el, és sokkal színvonalasabban szervezik meg a kulturális és hagyományőrző rendezvényeket. A résztvevőket üdvözölte a Megyei Tanács két alelnöke is, Riedl Rudolf és Mircea Govor. Eugeniu Avram kormánybiztos is támogatásáról biztosította a polgármestereket és jegyzőket.

Beszámoló hangzott el a tömegszállításban bekövetkezett változásokról. Az elmúlt évben kiírt versenytárgyalás eredményeként a legtöbb személyszállító cég megtartotta útvonalait, van néhány útvonal, amelyre nem pályázott egyetlen cég sem, mert azok ráfizetéssel működnek, és vannak olyan útvonalak is, amelyekre egy cég sikeresen pályázott, de nem kért licencet.

 

Útjavítások

 

Az idei tervek között szerepel minél több megyei út felújítása, ami merész vállalkozásnak tűnik, hiszen elég sok a rossz út, ezek felújítása nem kis összegbe kerül. Folyamatban van több olyan útszakasz megyei úttá való nyilvánítása, amelyek határon átnyúló projektek keretén belül lesznek felújítva. Ilyen az Óvári—Csenger, a Horea—Ömböly és a Csengerbagos—Szamosújfalu útszakasz romániai része. A megye vezetősége arra törekszik, hogy Szatmár megye turisztikai övezet legyen, hiszen sok itt a látnivaló, ha csupán a nagykárolyi Károlyi-kastélyra, az erdődi és az aranyosmeggyesi várakra, a kaplonyi Károlyi-kriptára, az érmindszenti Ady-emlékházra, valamint sok más látványosságra gondolunk.

Mircea Ardelean, a pénzügyi igazgatóság vezetője a megye pénzügyi helyzetéről nyújtott tájékoztatást, s külön felhívta a jelenlévők figyelmet arra, hogy a beteggondozók bérének huszonöt százalékát a helyi tanácsoknak kell kifizetniük.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...