Törvénytelen fanyírás
Utoljára módositva: 2016-05-21 00:32:58

Nem csak az enyhébbnek számító kihágást állapították meg, de bűncselekmény elkövetését is feltételezik a környezetvédelmi őrség szakemberei az István-téri fanyírások esetében.

A környezetvédelmi őrszolgálat szerint több esetben is szabálytalanság történt

Az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti (EKE) március végén megtett feljelentése nyomán elvégzett szakszolgálati vizsgálat több szabálytalanságot, törvénysértést és kihágást is megállapított, amikor a szatmárnémeti régi kórház előtti fanyírások ügyét vizsgálta. Sőt, a varjúfészkek költési időben való leverése miatt a rendőrség segítését is kérik annak megállapításában, hogy fennforog-e bűncselekmény elkövetésének ténye, a védettnek számító vetési varjút költési időben ugyanis semmilyen formában nem szabad zavarni, legyen bármilyen kellemetlen is jelenléte a parkokban. Az EKE azután panaszolta be a Florisallal elvégeztetett fanyírás módját és mértékét, hogy március végén a környezetvédelmi szakemberekkel való egyeztetés után bejelentett korrekciós vágások helyett végül majdhogynem tarvágást végeztetett az István téren lévő két parkban is a polgármesteri hivatal. A környezetvédelmi őrszolgálat kivizsgálta az ügyet, több esetben is szabálytalanságokat, törvénytelenséget és mulasztást fedezett fel. Nem csak azt állapította meg, hogy túlzott mértékben vágták vissza a fákat az István-téren, hanem szaporodási időben a varjakat is zaklatták, előbbiek miatt pénzbírságot fognak kiszabni, utóbbi miatt — ami a természetvédelmi törvény értelmében bűncselekménynek számít —, rendőrségi feljelentést tett az őrszolgálat. A vizsgálat során az is kiderült, hogy a megyeszékhelyen úgy foglalkoznak a zöldövezetekkel, hogy nem készítették el ezek lajstromát, pedig egy 2007-es törvény értelmében az is kötelező.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...